http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, huhtikuuta 25, 2013

Suomi ryhtyy kouluttamaan siviilejä ja reserviläisiä kybersodankäyntiinSuomen maanpuolustusyhdistys MPK ryhtyy kouluttamaan siviilejä ja reserviläisiä kybersodankäyntiin. Mutta edelleenkään valtaeliitti salaa sen mediassa, että keitä ovat nämä ns. kyberterroristi ?

Sillä näihin kyberterroristeihin lasketaan myös internetin sananvapauden puolustajat joka puolestaan valottaa jo sen missä mennään tämän ns. kybersodankäynnin puolella. 

Eli se on siis maailmanlaajuista sotaa internetin sananvapauden rajoittamisesta sekä internetin globaalin valvonnan kiristämistä ja julkisuudessa tämä kaikki toimii kybersodankäynnin ja tekijänoikeusrikkomusten peitenimikkeiden alla.

Virolaisella suojeluskuntajärjestö Kaitseliitilla on jo oma kybersodankäynnin yksikkönsä.

Suomen MPK:n koulutusyksikkö kertoi iltasanomille, että kybersodankäynnin kurssin valintaseulonta on haastavaa homaa, sillä MPK ei halua kouluttaa kyberterroristeja ja haluavat pitää kontrollin siitä.

Virallisten tietojen mukaan hakkerit luetaan kyberterrorismin nimissä suurimmaksi uhaksi kansainväliselle turvallisuudelle. Mutta tähän liitetty "kräkkeri" on jäänyt normaalilta kansalaiselta hämärän peittoon.

Nato raportti jopa kertoo, että tälle kybersodankäynnille on laadittu ihan kirjalliset ohjeet, jonka ovat kirjoittaneet 20 Punaisen ristin kansainvälisen komitean ja Yhdysvaltain kybersodankäynnin yksikön asiantuntijaa. Tätä kutsutaan tarkemmin Tallinnan manuaaliksi.
Lisäksi eri maiden sotilastiedustelut ovat kehittäneet monia viruksia, joista tunnetuin lienee tämä Stuxnet, jonka tarkoituksena oli Sabotoida Iranin ydinlaitoksia. New York Times -lehti kertoi, että Stuxnet oli USA:n ja Israelin luoma virus.

Flame on taas ollut USA:n turvallisuusvirasto NSA:n sekä tiedustelupalvelu CIA:n sekä Israelin armeijan yhteistyössä kehittämä virus, jota käytetään kyberaseena. Tämä virus pystyy mm. seuraamaan kaikki tietokoneen käyttäjän näppäimistön painallukset sekä lähettämään näytöltä kuvankaappauksia.

Virus nauhoittaa myös Skype ja muita VoIP-puheluita ja voi muuttaa saastuneen tuotokoneen Bluetooh-majakaks, jonka avulla lähistöltä olevista laitteista, kuten kännyköistä voidaan ladata kontaktimuistioita ja tekstiviestejä. Viruksen avulla hankittu data ladataan lukuisille palvelimille ympäri maailmaa, jossa viruksen isäntäohjelma taas odottaa jatkokomentoja.

Tämä Flame on suunnattu virallisten tietojen mukaan vain pääasiassa Irania ja muita Lähi-idän maita vastaan. 


Lähde: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288559862222.html

http://www.theverge.com/2013/3/21/4130740/tallin-manual-on-the-international-law-applicable-to-cyber-warfare#.UUrf03DXfxc.reddit

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/natoraportti+kybersota+oikeuttaa+tappamaan+hakkereita/a889085