http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, kesäkuuta 25, 2016

Nyt alkoi Britannialla jopa 2 vuoden ero prosessi EU:sta


Britannian Brexit äänestys EU erosta johti Brexit-leirin voittoon. EU-eron kannalla oli 51,9 prosenttia äänistä. 

Tämän seurauksena nyt Britannian pääministeri David Cameron antoi eroilmoituksensa.   

Cameronin mukaan Britannia saa uuden pääministerin lokakuuhun mennessä. 

Cameron väitti, että tuleva pääministeri saa päättää, milloin Britannian virallinen eroprosessi käynnistetään.

Lissabonin sopimus on tehnyt EU eroprosessin lähes mahdottomaksi byrokratia-viidakoksi


Vuonna 2010 voimaan astunut Lissabonin sopimuksen artikla 50 on se, jossa määritellään EU-valtion eroaminen EU:sta.

Artikla 50 Lissabonin sopimuksessa toteaa, että "Jäsenvaltio voi valtiosääntönsä asettamien vaatimusten mukaisesti päättää erota unionista".  

Artikla 50:n kohta 2 kertoo, että "Jäsenvaltio joka päättää erota, ilmoittaa aikomuksestaan Euroopan neuvostolle. 


Uusi unioni neuvottelee ja tekee kyseisen jäsenvaltion kanssa sopimuksen eroamiseen sovellettavista yksityiskohtaisista määräyksistä Eurooppa-neuvoston antamien määräysten perusteella.


Artikla 50:n kohta 3 sanoo, että "Perussopimuksia lakataan soveltamasta asianomaiseen jäsenvaltioon sinä päivänä, kun EU-erosopimus astuu voimaan tai, jollei sopimusta olla laitettu voimaan kahden vuoden sisällä.

EU ero on siis tehty suunnattoman monimutkaiseksi byrokratia-viidakoksi ja se onkin tarkoitus. 


Teollisuustyönantajien mukaan Britannian EU ero voisi maksaa Britannialle yli 128 miljardia euroa. Mutta vielä olennaisempi kysymys on, että kelle nämä sakkomaksut menevät ? 


Jos EU eroamiseen sisältyvät näin suuret sakkomaksut, niin jonkun taskuun ne kuitenkin menevät ja tässä tapauksessa Rothschildit ovat sakkomaksujen perijät.
EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker vaati, että Britannian on aloitettava EU-ero neuvottelut välittömästi, eikä ole mitään syytä odotaa sitä lokakuuhun saakka, jolloin pääministeri Cameron on luvannut eroavansa tehtävästään. 


Juncker huomautti, että kyseessä ei ole ystävämielinen avioero, mutta se ei ollut muutenkaan tiivis rakkaussuhde, Juncker vertasi EU:n ja Britannian välistä suhdetta.


Mitä EU oikeasti on


Euroopan union on koko olemassaolonsa ajan edustanut yksityisomisteisia pankkeja, jotka ovat tämän heidän pankkiunioninsa laittaneet alulle. 


Se on saanut uskoteltua luomallaan Brysselin keskushallinnolla, että aivan kuin sinne äänestetyt mepit päättäisivät EU:n sisäisistä asioista, mutta näin ei ole koskaan ollut.
Mikä sai Englannin äänestämään EU eron puolesta 


Jos mietitään sitä, että mikä sai Britannian enemmistön äänestämään EU-eron puolesta, niin olennaisin tekijä taisi olla Britannian avoin pakolaispolitiikka.

Britannia otti vuonna 2014 peräti 31 745 pakolaista vastaansa. Eli suurinpiirtein sama määrä, jota suomikin pakotettiin ottamaan viime vuonna.


Mikäli Britannia lähtee EU:sta, niin se voi sen jälkeen taas säädellä rajojaan vapaammin, ilman Brysselin väliintuloa.


Brexit päätös saanut nyt oikeiston EU:ssa kiehumaan, kun he ovat raivoissaan siitä, kuinka kansa äänesti väärin heidän mielestään ja tätä ylimielisyyttä kutsutaan populismilla haukkumiseksi.
Lähteet:  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466657599737

http://yle.fi/uutiset/britannian_paaministeri_david_cameron_eroaa/8983155

 http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001142381.html