http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2016

Harjoitteliko suomen armeija Sipoon saaristossa lupia kysymättä Ahvenanmaan valtausta ?
Sipoon saaristossa yksityisen saaren omistava Bjarne Winnberg säikähti pahanpäiväisesti, kun isolla merivoimien veneellä saarelle tulleet aseelliset sotilaat alkoivat miehittää hänen yksityistä Kamsholmenilla sijainnutta kotisaartaan.Winnberg näki saareensa tunkeutuneilla sotilailla kiväärit ja hän joutui pakenemaan omaan veneeseensä ja lähtemään saarelta, sekä soittamaan aluehälytyskeskukseen. Josta vasta selvsisi, että  Sipoon saaristossajärjestettiin 18.-26. toukokuuta salainen rannikkoharjoitus, josta ei tiedotettu lainkaan paikallisille asukkaille mitään. 

Merivartiosto ilmoitti vasta myöhemmin, että alueella oli käynnissä merisotaharjoitus Viena.

Mikähän tästä saaristonvaltausharjoituksesta teki niin salaisen.

Harjoitteliko suomen armeija Sipoon saaristossa Ahvenanmaan valtausta lupia kysymättä ? 

Ahvenanmaa kun on demilitarisoitu alue, jolla ei ole omaa armeijaa. Että jos syntyisi Euroopan sisällä jokin suurempi sotilaallinen kriisi, niin Ahvenanmaan miehitys olisi miltei ensimmäinen sotilaallinen operaatio, johon suomen armeija tai vaikka Ruotsin armeija ryhtyisi.

Nyt kun tämä saaristonvaltaus tapaus nousi aina mediaan asti, niin merisotakoulun tiedottaja Auli Ahon mukaan maihinnousu Kamsholmenille oli pelkkä virhe, eikä ollut hyvä että sotilaat liikkuivat yksityisten saarien alueilla pelästyttäen asukkaat pahan päiväisesti.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016053121653301_uu.shtml

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3618581/Finnish-army-spark-fears-country-invaded-troops-carrying-military-exercise-accidentally-invade-wrong-island.html?ITO=1490