http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, huhtikuuta 08, 2016

Patrian lahjusskandaalin tuomio nurin HovioikeudessaPatrian lahjusskandaalin käräjäoikeuden antama tuomio kumottiin 17. helmikuuta Turun hovioikeudessa.

Valtionsyyttäjä syytti kahta Patrian entistä työntekijää törkeistä lahjusten antamisesta Kroatialaisille, jotka tapahtuivat vuosien 2005-2008 aikana.

Tuomitut olivat silloisen Patria Oyj:n ja Patria Vehicles Oy:n toimitusjohtajat, sekä Slovenian-kaupasta vastannut myyntipäällikkö.

Lisäksi tuolloin myös kahta muuta konsernin palveluksessa ollutta henkilöä syytettiin yritysvakoilusta.

Lahjuksia annettiin slovenialaisille virkamiehille ja sotilaille kuten pääministerille ja yleisesikunnan päällikölle. 

Lahjukset koostuivat 10 % osuudesta, joka oli otettu tästä 160 miljoonan euron panssariajoneuvokaupasta.
Myös Sloveniassa viime vuonna maan entistä pääministeriä Janez Jansaa uhkasi Patria oikeudenkäynnissä kahden vuoden vankeustuomio. Mutta lopulta Slovenian peruslakituomioistuin kumosi pääministerille kaavaillut tuomiot, jotka liittyivät suomalaisen asevalmistaja Patrian armeijan ajoneuvokauppoihin. Lopulta kuitenkin virkamiesrikollisuus voitti ja Patrian konnat vapautettiin syytteistä. Vapaamuurariverkosto hoiti homman tyyllikkäästi.

Suomessa kun valtion sisällä ja ulkomailla tapahtuva virkamieslahjonta on enemmän sääntö kuin poikkeus. Niin Patrian lahjusskandaalissa tämä virkamiesrikollisuuden yksi peruskulmakivi nyt sattui vain nousemaan ikävästi julkisuuteen. Mutta tapaus saatiin lopulta lakaistua maton alle HYVÄ VELI verkoston avustuksella.

Virkamiesrikollisuuden korruptiossa on ollut lähes aina sama käytäntö, että 10 % siivu laitetaan virkamieslahjuksiin. Oli sitten kyse asekaupasta tai huumekaupasta, niin 10 % menee lahjuksien antamiseen. 

Mutta vielä se, että miten tuossa rikollisessa maailmassa ns. rahanpesu hoidetaan. Niin likainen pesty raha kierrätetään takaisin ulkomaalaisten Singaporelaisten vedonlyöntitoimistojen kautta. Tämän vuoksi vedonlyöntibisneksessä pyörii suunnattoman suuret rahat, koska siellä pyörii juuri tuo kansainvälisen huume ja asekaupan likainen raha. 


Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/karajaoikeuden-tuomio-nurin-hovioikeus-hylkasi-kaikki-syytteet-liittyen-patrian-kroatian-vientihankkeeseen-6304671

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2015/04/23/patria-oikeudenkaynnin-tuomio-nurin-sloveniassa/20155154/12  

http://www.taloussanomat.fi/teollisuustuotteet/2012/12/18/patrian-ex-pomoille-lahjus-ja-vakoilusyytteita/201244027/12