http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, huhtikuuta 19, 2016

Eliitille eristetty asuinalue suunnitteilla Ruotsiin


Länsi-Ruotsiin ollaan perustamassa rikkaille omaa eristettyä asuinaluetta.

Tämä rikkaan ruotsalaisen eliitin tuleva asuinalue sijaitsee  Kungsbackan kunnassa Hallandin läänissä. 

Ruotsalaislehti Aftonbladettin haastattelema rakennusmestari Bengt-Åke Sparrman perustelee asuinalueelle rakennettavia eritysaitoja turvallisuudella. Kun niiden ansiosta kuka vain ei voi kävellä asuinalueelle, koska vain asukkailla on kauko-ohjauksella avattaviin portteihin pääsy.

Ei pohjoismaisen demokratian mukaista

Helsingin kaupungin asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim tyrmää ruotsalaisten uuden idean. 

Jenkeissähän vastaavaa on tehty jo pitkään, ja ilmeisesti ilmiö on tulossa Pohjoismaihin. Suomessa pyritään toistaiseksi ylläpitämään avointa yhteiskuntaa. Suljettuja alueita ei ole toimintasuunnitelmassa, eikä sellainen ole kaupunkipolitiikkamme mukaista, Veltheim toteaa.

Marraskuussa 2013 ulkoministeri Erkki Tuomioja nnusteli Suomen Kuvalehdessä, että rikkaan eliitin vartioidut asuinalueet voivat olla kohta Suomenkin todellisuutta.


Tämä ns. suomenkin sikariporras, jolla on käsissään kaikki raha ja valta elää sellaisessa tilanteessa, että heillä liikaa rahaa. Kun siinä vaiheessa tämä rahan arvo menettää itsessään arvonsa ja siitä tulee pelkkä vallankäytön väline.

On olemassa monia ulottuvuuksia miten ihminen piilottaa mm. rikastumisensa. Esimerkiksi sellaiset ihmiset jotka ovat esimerkiksi nousseet vauraaksi keskiluokkaisesta perheestä, tulee monesti sellainen tunne, etteivät he uskalla näyttää vaurasta puolta itsestään. Eivät siis uskalla hankkia kiinteistömiljoonillaan edes kalleinta mahdollisinta mersua alle. 

Mutta sitten on taas tämä raskaan sarjan eliitti, joiden bisnekset ulottuvat aina ulkomaille asti ja tekevät voittonsa mm. nytkin käytävillä sodilla. Sitten kun alkaa tulemaan näille sijoittajasedille kymmenienkin miljoonien eurojen kotiutuksia verisillä rahoilla, niin voi kuvitella että tuollainen kaksinaamainen kovanaama asuu mielellään tuollaisisa aidattujen alueiden sisäpuolella.

Esimerkiksi Lontoon keskustassa sinne mm. Venäjältä paenneet kasaarijuutalaiset oligarkkit ovat keinotelleet paikalliset asuntojen hinnat jo niin korkealle, että keskiluokkaisen väestön on ollut pakko muuttaa kauemmas Lontoon ydinkeskustasta. Koska näillä paikallisilla gryndereillä on ollut tapana manipuloida markkinoita pitämällä jatkuvasti tyhjillään asuntoja, joita eivät laita myyntiin. Helsingissäkin on koko ajan yli 25 000 asuntoa tyhjillään, jotta kaupungin rikas eliitti voi keinotella ja pitää asuntojen hinnat korkealla.