http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, huhtikuuta 19, 2016

Hallitus haluaa alkaa stalkkaamaan työttömiä netissä kellon ympäri


Hallitus haluaa, että työttömät alkavat systemaattisesti raportoida työnhaustaan viranomaisille. Tarkoitusta varten on valmisteilla nettipohjainen järjestelmä, jossa työttömät kävisivät määräajoin, esimerkiksi kahden viikon välein, kertomassa, mitä töitä ovat hakeneet. Järjestelmän on tarkoitus tulla käyttöön kesällä 2017.

Kun Suomessa on n. 29 000 työpaikkaa, joista kilpailee yli 600 000 suomalaista, niin tämä STASI:n kaltainen vakoilujärjestelmä on perustettu puhtaasta kiusanteosta. Sillä sille ei ole mitään järjellistä selistystä.

Esitys sisältyy hallituksen tänään julkistamaan työllisyystoimien pakettiin, jossa työttömyysturvan vastikkeellisuutta kiristetään kautta linjan. Mallia uudistukselle on haettu Tanskasta.

 
Kuvassa hallitusneuvos Päivi Kerminen.

Nykyisellään raportointivelvollisuus on vain niillä työttömillä, joilla siitä on henkilökohtaisesti sovittu. Nyt raportointivelvollisuus laajenisi koskemaan kaikkia työttömiä, hallitusneuvos Päivi Kerminen työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoo.

Digitaalinen järjestelmä on käytännössä ainoa mahdollisuus, jolla neljännesmiljoonan työttömän työnhakua hallitus voi systemaattisesti stalkata. Kermisen mukaansa järjestelmä antaisi viranomaisille hälytyksen, mikäli työtön ei raportoi työnhaustaan.


Eli Suomen TE-keskus aikoo laittaa työttömät hyppimään kyykyssä joka 2-viikon välein, ilman mitään järjellistä syytä tai perustetta. Koska suomessa ei ole tällä hetkellä tuolle neljännesmiljoonalle töitä. Niin nämä hallinnon työvoimaviranomaisten valopäät kuvittelevat, että niitä työpaikkoja kasvaa puussa, kun laitetaan työttömät niitä sieltä puista etsimään.

Mitähän tästä stasin kaltaisesta TE-keskus uudistuksesta sanoo suomen  tietosuojavaltuutettu.  

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot.

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs. 00520 HELSINKI
Postiosoite: PL 800 00521 HELSINKI
Vaihde: 029 56 66700
Fax: 029 56 66735
Toimiston sähköposti: tietosuoja@om.fi Suomen työministerille Jari Lindströmillekin voi antaa tästä työttömien kyykytysuudistuksesta palautetta: 

jari.lindstrom@eduskunta.fi 

jari.lindstrom@riksdagen.fi
 
Lähde: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tyottomien-tyonhakua-aletaan-seurata-netissa/RQrmLU8M