http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, helmikuuta 19, 2016

Turun Sanomat: Potilaille tehty suljetulla osastolla järkyttäviä asioitaEilen vilkaistuani YLE:n Teksti TV:n etusivulle, niin silmiin pomppasi otsikko, että Turun alueellisessa mielisairaalassa oli tullut ilmi potilailen kaltoinkohtelua mm. pahoinpitelyjä. 

Harvat näiden Suomessa toimivien sairaaloiden psykiatristen osastojen potilaat ovat tienneet, että on myös olemassa taho, jonne voi valittaa näistä tapauksista Valvira (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto)

Turun sanomat sai selville, että tapahtumat sijoittuivat Turun alueella toimivan psykiatrisen sairaalan akuutille osastolle 2009-2014 välisenä aikana.

Tapaukset liittyivät iäkkäiden vanhusten G1-osastolle, jossa hoidettiin yli 65-vuotiaita potilaita. 

Turun sanomien mukaan fyysinen väkivalta ilmeni mm. siinä, kun osastolla pakkohoidossa olleita vanhuksia raahattiin suihkuun. Potilaita tönittiin kovakouraisesti ja heitettiin lattialle. TS:n mukaan potilaat yrittivät kertoa mustelmistaan lääkäreille ja hoitajille. Mutta hoitajat vähättelivät ja vaiensivat potilaat vähättelemällä vanhuksien kertomuksia psykoottisina. 

Psykiatristen osastojen sisällä tapahtuva väkivalta koko maansisäinen ongelmaTämä Suomalaisten sairaaloiden psykiatrisilla osastoilla tapahtuva potilaisiin kohdistuva väkivalta on jokapäiväinen ongelma, johon ei vieläkään puututa.Alalle hakeutuu luontaisesti paljon psykopaatteja, jotka nauttivat siitä, että he voivat tässä ammatissaan käyttää fyysistä voimaa ja väkivaltaa potilaita kohtaan. Kun heitä vielä suojelee se, ettei tapauksia päästä usein käsittelemään julkisuudessa.Tiedän aiheen varsin hyvin, koska itse kun jouduin tuon 17.02.2011 Viking XPRS:llä toteutetun myrkytyksen kohteeksi, niin minut toimitettiin tuolta psykiatrisen päivytyksen kautta Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatriselle akuuttiosastolle. Tuolla jouduin välittömästi n. 10 miespuolisen henkilönkunnan pahoinpitelyn kohteeksi. Kaikki alkoi siitä, kun vastustin sitä, että minua alettiin vetämään fyysisellä voimalla kohti osaston eristysselliä. Tätä kun vastustit, niin osaston hälytysnappia painettiin ja osastolle tuli useita sairaalassa työskenteleviä vartijoita, jotka raahasivat sinut osaston eristysselliin, jossa alkoi sitten varsinainen pahoinpitely.Yksi mies seisoi siellä sinun jalkojen päällä, toinen reisien päällä, kolmas ja neljäs vielä selkäsi päällä, viides seisoi sitten kiveksien päällä (tällainen sattuu meinaan aivan helvetisti). Päälläsi seisoo n. 650 kg miesvoimaa, jolla sinua puristetaan lattiaa vasten. Olet kuin kuntosalilla, jossa sinulle lyödään 650 kg painot ja pakotetaan pitämään niitä lihaksiesi voimalla 15 minuutin ajan. Mitä tämä muuta on kuin pahinta mahdollisinta kidutusta, mitä kukaan voi koskaan joutua kokemaan. Tänä aikana sitten muut miespuoliset hoitajat piikittävät sinuun hevosannoksen kaikkia rauhottavia lääkkeitä, joilla sinut saatetaan n. 2-3 vuorokauden kestävään lääketokkuraan.Kun vapaudut eristyssellistä vuorokauden kuluttua todella pahassa nestehukassa, näet itsesi peilistä kahtena ja silmäsi punottavat noiden lääkkeiden voimasta. Tällainen oli kohtelu ja vastaanotto Kanta-Hämeen keskussairaalan P3A akuutilla tuolloin 17.02.2011.Jos näissä tapauksissa sovellettaisiin Suomen lakia, niin jokainen potilaita kohtaan väkivaltaan syyllistyneet työntekijät kuuluisi erottaa viroistaan.Eräs Turkulainen viihdetaiteilija Juha Kurvinen on kertonut avoimesti siitä, kuinka hän näki Turun, Kupittaan mielisairaalassa sellaista menoa, että miespuolinen hoitaja löi nyrkillä päähän potilaana ollutta naista. Minuakin moukaroitiin tuolla osaston eristyssellissä tuon pahoinpitelyn aikana.