http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, tammikuuta 27, 2016

1 kuollut aseellisessa rynnäkössä Oregonin piirityksessä FBI:n toimesta


Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI iski aseellisesti Oregonin mielenosoittajia vastaan. Iskussa kuoli yksi henkilö, jonka epäillään olevan yksi mielenosoittajista. 

FBI kertoo ottaneensa kiinni seuraavat henkilöt

- Ammond Edward Bundy (40) kotipaikka: Emmet, Idaho
- Ryan C. Bundy (43) kotipaikka: Bunkerville, Nevada
- Brian Cavalier (44) Bunkerville, Nevada
- Shawna Cox (59) kotipaikka: Kanab, Utah 
- Ryan Waylen Payne (32) kotipaikka: Anaconda, Montana

KATU News uutiskanavan mukaan osa pidätetyistä otettiin kiinni Malheurin kansallispuiston lähettyvillä ja laukauksia ammuttiin, kun FBI:n agentit ja Oregonin paikallinen poliisi laittoi liikenteen pysähtymään.


Oregonin Mielenosoitus sai alkunsa viime vuoden lopussa, kun Ammon Bundy niminen henkilö valtasi Oregonissa sijaitsevan kansallispuiston rakennuksen ja sai osakseen heti tukijoita.  Joukko ilmoitti olevansa aseistautunut, josta voitiin heti ennakoida että tapaus saattaisi loppua aseelliseen rynnäkköön.


Bundy kertoi kapinansa syyksi sen, koska hallinto oli aiemmin päättänyt takavarikoida hänen tiloiltaan 500 lehmää ja kerätä hänen karjansa laiduntamisesta valtion mailla n. miljoonan euron maksut yli 20 vuoden ajalta.

Taustalla oli karjankasvattajien ja valtion välinen maankäyttökiista, joka korostuu juuri läntisissä USA:n osavaltioissa. 

Dwight Hammond (73) ja tämän poika Steven Hammond (46) tuomittiin sitten viiden vuoden tuomioilla tuhopoltosta, kun he tuikkasivat omat karjatilansa tuleen protestiksi tästä.