http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, joulukuuta 01, 2011

Android kehittäjä Trevor Eckhart paljasti puhelimien vakoiluohjelmanAndroid älypuhelimien kehittäjä Trevor Eckhart paljasti äskettäin julkaistulla youtube-videollaan, että useimmissa kännyköissä on sisäänrakennettu vakoiluohjelma joka jäljittää kaikki puhelimen käyttäjän toiminnat.

Carrier IQ -nimisen yhtiön ohjelma kirjaa ylös kaikki näppäimen painallukset, lähetetyt ja vastaanotetut tekstiviestit, käyttäjän sijaintitiedot ja jopa salatut haut Googlella, Eckhart väittää. Ohjelma välittää tiedot Carrier IQ:lle, vaikka käyttäjä olisi kytkenyt 3G-yhteyden pois päältä ja käyttäisi sen sijaan langatonta verkkoyhteyttä.

Eckhart esittelee ohjelmaa HTC-puhelimella, mutta hänen mukaansa sama ohjelma löytyy myös kymmenistä miljoonista Nokian ja Blackberryn älypuhelimista.

Käyttäjä ei Eckhartin mukaan pysty sulkemaan ohjelmaa. Ohjelman poistaminenkin vaatii ammattimaista osaamista.Monet eivät tiedä sitäkäään, että yksi keino mihin puhelinsalakuuntelua käytetään on ns. etä-salakuuntelu. Eli se, että vakoiltavan henkilön puhelinlinja on hänen tietämättään auki ja nauhoittaa kaiken ympärillä esiintyvän äänen talteen.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/digi/2011113014855542_du.shtml