http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, joulukuuta 11, 2011

Russian Todayn Suomalainen toimittaja pahoinpideltiin Venäjän vaalitilaisuudessa HelsingissäRussia Today nimiselle Venäläiselle uutistoimistolle kirjoittava Juha Molari oli aikomassa päästä sisään Helsingissä järjestettyyn Venäjän vaalitilaisuuteen jonne hän oli ennakkoon rekisteröitynyt.

Hänen pääsynsä kuitenkin estettiin lopulta voimakeinoin. Videolla häneen tarttuu kiinni Mikael Storsjö ja häneltä revittiin kamera käsistä. Tilanteesta on tehty rikosilmoitus.

Tapahtuman järjestänyt "Finrosforum sanoo olevansa ihmisoikeusjärjestö ja toimivansa sananvapauden puolesta. Molari meni kysymään aulassa järjestäjiltä, että toimittajan sisäänpääsyn estäminenkö oli heidän mielestään sananvapautta? Tällöin Mikael Storsjö tarttui minuun kiinni ja kampesi kameran käsistäni." kertoo Molari.

Tapahtumasta todistavalla videolla Storsjö ilmoittaa Sofia-salin aulassa, ettei "bloggarilla" ole asiaa tilaisuuteen, vaikka mainonnassa ilmoitettiin tilaisuuden olevan avoin. Pian tämän jälkeen Storsjö tarttuu kiinni häntä kuvanneeseen Molariin ja nauha katkeaa siihen. Tilaisuuteen vaaditun rekisteröitymisen Molari oli tehnyt ohjeen mukaan. Lisäksi kyseiset miehet tuntevat toisensa entuudestaan ja Molarin mukaan Storsjö tietää hänen olevan Russia Todayn kolumnisti.

Kysyttäessä Molari vahvistaa että hän nimenomaan oli laatimassa tilaisuudesta uutista Russia Today -uutisille aiheena ministeri Heidi Hautalan näkemykset. Nyt kansainvälisen uutistoimiston otsikoihin on päätynyt uutinen sisäänpääsyn väkivaltaista estämisestä ja pahoinpitelystä.

Russian Today uutisoi tapahtuneen näyttävästi omilla sivuillaan: http://rt.com/politics/molari-assault-finland-storsjo-513/.

Sairaalareissu ja rikosilmoitus

Tapahtumasta laaditussa lehdistötiedotteessa todetaan Mikael Storsjötä nyt epäiltävän teologian tohtori Juha Molarin pahoinpitelystä. Storsjö hyökkäsi Molarin kimppuun ennalta arvaamatta ja aiheutti Molarille kipua sekä vammoja, jotka Molari kävi tarkistuttamassa lääkärissä. Molari teki myös poliisiille rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

Storsjö myös varasti Molarin kameran pahoinpitelyn yhteydessä, mutta "suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin" aktivisti Kerkko Paananen vaati sen palauttamista Molarille ja tämän jälkeen kamera palautettiin.

Molari oli rekisteröitynyt tilaisuuteen asiallisesti ja hänen rekisteröintinsä oli otettu vastaan. Ovella Molarin pääsy tilaisuuteen kuitenkin estettiin esittämättä tälle kohtelulle mitään syytä.


Taustaa päivän tapahtumille

Storsjö on parhaillaan syytteessä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. ja hovioikeus käsittelee asiaa. Storsjötä uhkaa ehdoton vankeusrangaistus.

Russia Today -kanava pitää Storsjötä terroristina, koska hän ylläpitää Suomessa "Kavkaz Center" -terroristien nettisivua, joka sisältää terroristien tiedonantoja ja uhkauksia Venäjällä tapahtuvista terrori-iskuista. "Kavkaz Center" on avoimesti terroristipäällikkö Doku Umarovin ja Kaukasian emiraatin äänitorvi. Umarov on ottanut nimiinsä kaikki Venäjän viimeaikaiset terrori-iskut.

YK on velvoittanut jäsenmaansa estämään Umarovin toiminnan tukemisen ja lisännyt Umarovin ja Kavkaz Centerin terrorismilistalleen. Yhdysvallat on luvannut Umarovin kiinnisaamiseen johtamista tiedoista huomattavan palkkion.

Storsjöllä on terroristiyhteyksien takia pysyvä maahantulokielto Venäjälle ja IVY-maihin. Ministeri Heidi Hautala perusti yhdessä Storsjön kanssa Finrosforumin, eli "suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin" vuonna 2006.

Lähde: Verkkomedia