http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, joulukuuta 09, 2011

Skepsis ry myönti huuhaa palkinnon Magneettimedia julkaisulleSkeptikkojärjestö skeptis ry on myöntänyt vuoden 2011 huuhaa palkinnon Magneettimedia julkaisulle. Skepsis perustelee palkintonsa seuraavalla tavalla;

"Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen.

Magneettimedian toimittajat ovat erikoistuneet mielikuvituksellisten tarinoiden kirjoittamiseen. Lehden toimitukselta puuttuu paitsi taito lähdekritiikkiin, myös halu pysyä hyvissä journalistisissa käytännöissä.

Magneettimedian artikkelit ovat lähinnä uutisiksi naamioitua uskomushoitojen mainontaa sekä mielikuvituksellisia salaliittoja kehitteleviä kolumneja. Erityisen valitettavaa on, että lehti antaa täysin väärän kuvan uskomushoitojen vaikutuksista.

Skepsis ry:n mielestä yleisön on voitava odottaa ilmaisjakelulehdiltäkin vastuuntuntoa sisällön suhteen, erityisesti silloin, kun liikutaan niinkin tärkeän aihepiirin kuin terveyden parissa."
Skeptikkojärjestö skepsis ry ei kuitenkaan vielä tähänkään mennessä ole pystynyt millään tavalla perustelemaan ja selittämään mikä on mielikuvituksellisia salaliittoja ja virheellistä näennäistietoa. Ottaen huomioon vielä, että kyseessä on valtiolliselta taholta tuettu järjestö ja maailmanlaajuisesti skeptikkojärjestöillä on suuri rooli mm. tieteen ja lääketeollisuuden lobbauksessa.

Muistaako kukaan mikä oli skepsis ry:n kanta mm. sikainfluenssarokotuksiin ?

Skepsis ry tuomitsi kaikki rokotteiden vastustajat ja leimasi ne myös mielikuvituksellisiksi salaliitoiksi ja huuhaapalkintokin taisi mennä rokotusinfo.fi sivustolle.

Skepsis ry ei edusta mitään muuta kuin valtaeliitin koneistoa, eli tarkemmin mm. lääketeollisuutta ja jos siihen mm. jotkut yksittäiset ihmiset menevät mukaan niin se on jokaisen oma häpeä. Sillä skeptikkojärjestöjen tarkoitus on nimenomaan pitää edelleen epätietoisuutta yllä ja yrittää epätoivoisesti vielä kaikin keinoin estää meitä saamasta tietoa mm. rokotuksista jne.

Lähde: http://www.skepsis.fi/Toiminta/HuuhaajaSokratespalkinnot/Huuhaapalkinto2011.aspx