http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, joulukuuta 17, 2011

Lähi-idässä täysi tohina päällä: Venäjä valmistautuu sotaanVenäjän eteläinen armeijakunta hälytystilassa ja valmistautuu sotaan. Nezavisimaya Gazetan (NG) puolustusministeriön lähteet kertovat Kremlin saaneen tietoa tulevasta Yhdysvaltain tukemasta israelilaisiskusta Iranin ydinlaitoksiin. Isku tulee olemaan yhtäkkinen ja tapahtumaan ”päivänä X” lähitulevaisuudessa.Tämä ongelma on parhaillaan korkealla tärkeysjärjestyksessä EU-Venäjä-kokouksessa, johon osallistuu myös presidentti Dmitry Medvedev. Kokous on Brysselissä. Päivää ennen tapahtumaa, Venäjän EU-lähettiläs Vladimir Chizov, välitti Kremliltä viesti, joka kertoi Israelin ja Yhdysvaltain hyökkäyksen Iraniin johtavan ”katastrofiseen tapahtumaketjuun”. Diplomaatti kertoi myös, etteivät negatiiviset seuraukset rajoittuisi vain tapahtuma-alueelle, vaan myös ”paljon laajemmalle alueelle”. Venäjän suora diplomaattinen painostusta EU:ta kohtaan alkoi pian IAEA:n Iranin ydinohjelmaa koskevan raportin julkaisemisen jälkeen marraskuussa.

Armeniassa sijaitsee Venäjän 102. sotilastukikohta joka valmisteltiin toimiin jo vuosi sitten sotilaiden perheet evakuoitiin Venäjälle ja Yerevanin lähellä olevaan varuskuntaa karsittiin. Asevoimien alayksiköt siirrettiin Gyurumin alueelle, lähelle Turkin rajaa. Yhdysvaltalaisiskut Iranin laitoksia vastaan Turkin maaperältä ovat mahdollisia.

Nyt Etelä-Ossetiassa ja Abkhaziassa olevat venäläisjoukot ovat olleet hälytystilassa 1.12.2011 alkaen. Samaan aikaan Mustan meren laivasto siirrettiin lähelle Georgian rajaa, koska Georgian uskotaan mahdollisesti olevan konfliktissa Iranin vastustajien puolella.

Analyytikko ei sulje pois mahdollisuutta, että Venäjä puuttuisi Iranin konfliktiin. ”Pahimmassa tapauksessa , jos Tehran kohtaa täydellisen tappion invaasion seurauksena, Venäjä tulee tarjoamaan sille sotilaallista tukea – ainakin sotateknistä tukea”, ennustaa Popov.

Lähde: Verkkomedia