http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, tammikuuta 31, 2013

Israel aloitti ilmaiskut SyyriaanIsrael aloitti ilmaiskut Syyriaan viimeyönä, kun se pommitti Libanoniin päin mennyttä autosaattuetta. Israelin mukaan se yritti tällä ilmaiskulla estää Hizbollah järjestöä saamasta asetoimitusta perille Libanoniin. Syyrian valtiontelevisio taas syytti Israelia ilmatilan loukkauksesta.

Israel pommitti myös Syyrian Jamrayassa sijaitsevaa tutkimuskeskusta, jossa se epäilee Syyrian kehittelevän kemiallisia aseita. Syyrian hallitus on taas kiistänyt, että tutkimuskeskuksessa olisi kemiallisia aseita.

Tässä nyt juuri nähdään tämä tilanne missä Israel leikkii nyt tulitikuilla räjähdysherkällä alueella, joka on vaara puhjeta aina III-maailmansotaan asti. Sillä Syyrialla on turvatakuut mm. Iranin kanssa. Joten hyökkäys Syyriaan merkitsee myös hyökkäystä Iraniin.

Iranin varaulkoministeri Hossein Amir Abdollahian on nyt esittänyt Israelille uhkauksen, jossa se uhkaa kostaa Syyriaan tehdyt ilmaiskut.

Iran on samalla vetänyt eliittiarmeijansa IRGC:n  kalustot merelle ja aloittanut suuret kolmepäiväiset sotaharjoitukset. Mutta samalla myös Israel on vetänyt tykistönsä Syyrian rajalle. Että tilanne on erittäin tulenarka nyt tällä hetkellä.  

Lähde: http://www.redicecreations.com/article.php?id=23608
           http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288536397322.html
           http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6664