http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, tammikuuta 22, 2019

Yhden perintäyhtiöiden uhrin tapaus90-luvulla eräs suomalainen mies lähti takaamaan aika pienellä nimettömällä summalla kaverinsa firmaa.

Sitten kun firma meni konkurssiin, niin käräjäoikeudesta tuli 1994 ilmoitus että sekä yrityksen velallinen sekä takaaja ovat kumpikin velvollisia maksamaan kaikki yritykseen kohdistuneet velat.

No sitten tämä takaaja joutuikin tähän 90-luvun laman ns. Arsenal-sopimukseen mukaan, johon liittyi vielä SYP-Pankki.

Vuonna 2001 tämä velan takaaja hakeutui sitten velkajärjestelyyn ja pääsi siihen ja maksoi. Tätä ennen häneltä oli jo viety 2 kuorma-autoa.

Kukaan velkoja ei ollut tuonkaan mennessä näyttänyt velkakirjaa, eikä näyttänyt että kuinka paljon näiltä muilta takaajilta oli tullut maksusuorituksia. 

No mies sitten maksoi tämän velkajärjestelyn pois.

Mutta sitten vuonna 2006 tähän mieheen ottikin yhteyttä toinen Arsenal-velan ostaja Aktiv Hansa ja ilmoitti, että maksa velkajärjestelyn lisävelvollisuus.

Mies sitten maksoi senkin.2008 vuonna Aktiv Capital alkoi sitten velkomaan häneltä velkajärjestelyn lisäsuoritusvelvollisuuden lisäsuoritusvelvollisuutta. Tätä ei enää edes Suomen lainsäädäntö tunne. 

2006-2008 vuoden välissä Aktiv Hansa muutti nimensä Aktiv Capitaliksi. 

2015 vuonna sitten taas tällainen perintärikollisten yhtiö kuin PR SUOMI ilmoitti tälle miehelle, että täällä ois vielä tällainen 37 000 euron siivu, että alahan poika maksaa.

Tässä vaiheessa tätä velallista neuvonut Velallisten tuki ry:n toiminnanjohtaja Hilkka Laikko lähetti sinne kirjallisen pyynnön, että lähettäkääpä kaikki velkaan liittyvät suoritukset, joissa selviää tilitykset alkuperäisen velallisen sekä toisen takaajan maksusuorituksista. 

Sitten sieltä vastattiin, että "ei me pystytä sellaista tilitystä tekemään." 

Laikko oli alkanut sitten tutkimaan vuonna 2015 tätä tapausta ja alkoi ihmettelemään, että mikä tämä Aktiv Capital on miten se liittyy tähän Arsenal-sopimukseen.

Toinen näistä yhtiöistä C&A Finland Oy oli muuttanut nimeään 15.09.2008 Aktiv Kapital Porfolio Oy:ksi.

Samalla Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat jo aiemmin 31.3.2000 kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiön (mm. 90-luvun laman uhrien velat) 12,2 miljardilla markan saatavat 5 % osuudella sen todellisesta arvosta, eli 600 miljoonalla markalla.
Suomen laissa tuollainen toiminta tuntee rikosnimikkeenä nimen törkeä kavallus, johon nämä Aktiv Capital, Aktiv Hansa, PR Finland, C&A Finland ovat syyllistyneet.

Mutta edelleenkin nämä talousrikollisten pyörittämät rahoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiöt saavat rellestää tässä maassa aivan vapaasti.