http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, tammikuuta 14, 2019

Kalevi Sorsan KGB menneisyys alkaa paljastumaan


Vaikka jo n. 8 vuotta sitten tämä entinen lentokapteeni ja dosentti Heikki Urmas kirjoitti kirjan, jossa kertoi Suomen sosiaalidemokraattien KGB-yhteykistä, joista yksi oli Kalevi Sorsa

Niin nyt vihdoin julkisuuteen päätyi vanha neuvostoasiakirja, joka vahvistaa Kalevi Sorsan kohdalla nämä huhut paikkansa pitäviksi.

Sillä nyt julkisuuteen on päätynyt vanha neuvostoasiakirja, jossa KGB nimesi Kalevi Sorsan aikanaan luotettavaksi Kremlin kontaktiksi.Boris Jeltsin laittoi 1991 ryhmänsä tutkimaan vanhoja neuvostoyhteyksiä

Venäjän presidentti Boris Jeltsin (kuvassa) perusti vuonna 1991 komission, jonka tehtävänä oli tutkia vanhoja neuvostoajan vakoilukontakteja.

Tietoja ei kuitenkaan suostuttu koskaan avaamaan yleisölle, koska ilmeisesti kommunistisen neuvostoliiton arkistoista löytyi jotain myös länsimaille arkaa.
Nyt kuitenkin tämä vuodettu salainen neuvostoliiton aikainen muistio paljastaa sen, että se on kirjattu 11. joulukuuta 1980 ja siellä tosiaankin kerrotaan kuinka Kalevi Sorsa toimi KGB:lle Suomesta luotettavana yhteyshenkilönä.Presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantajana aikanaan toiminut Alpo Rusi (kuvassa) kirjoitti Iltalehdessä aiemmin, että ent. Venäläinen toisinajattelija Vladimir Bukovsky toimitti nämä tiedot suomalaisille tiedotusvälineille vuonna 1993.

Bukovsky oli kutsuttu asiantuntijatodistajaksi kyseisten arkistojen selvittämisessä Jeltsinin lainopillisten avustajien toimesta.

Mutta yllättävästi näitä KGB-tietoja ei vuodettu, koska Sorsa oli tuolloin hävinnyt Suomen 1994 vuoden presidentinvaalien esivaalin SDP-puolueen sisäpiirin ulkopuoleelta tulleelle YK-diplomaatti Ahtisaarelle.

Sorsa kuitenkin itse kiisti ettei hänellä ollut lainkaan yhteyksiä Kremliin ja hän piti väitettä typeränä syytöksenä.

Sorsa kuoli vuonna 2004.

Heikki Urmas kirjoitti tosiaan kirjan Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät vuonna 2010, jossa hän paljastaa mm. Kalevi Sorsan ja Mauno Koiviston salatut KGB-yhteydet.

Nyt juuri äsken Jukka Seppinen julkaisi kirjan (Neuvostotiedustelu), jossa kerrotaan myös näistä Mauno Koiviston KGB-yhteyksistä.Siinä kerrotaan, että Koiviston kontaktipinta oli Neuvostoliiton tiedustelupalvelu KGB:n kanssa paljon syvempää kuin esim. Urho Kekkosella tai J.K. Paasikivellä. Mutta tämähän johtui siitä, että Koivisto oli toiminut KGB:n agenttina ja tämä kerrotaan tuossa Urmaksen kirjassa.Mutta Urmaksen kirjassa kerrotaan myös se kuinka KGB murhasi Koiviston presidenttikisassa uhkaajat Väinö Leskisen sekä Keijo Liinamaan sekä VR:n pääjohtaja Paul Paavela.

Liinamaa oli saanut tappouhkaukset suoraan SDP:n puoluetovereilta ja Leskinenkin kuoli pian sen jälkeen kun hän oli ilmoittanut asettuvansa ehdolle tulevissa vuoden 1982 presidentinvaaleissa. Vuonna 1971 Väinö Leskinen (kuvassa) ilmoitti Urho Kekkoselle olevansa presidenttiehdokkaana tulevissa presidentinvaaleissa.

Pian tämän jälkeen seuraavana vuonna 1972 mies kuoli sydänhalvaukseen ollessaan hiihtämässä ja ikää oli vain 55.VR:n pääjohtaja Paul Paavela (kuvass) oli henkilö johon Kekkonen luotti ja hän toimi luottamushenkilönä SDP:n ja VR:n välillä. Paavela kuoli sydänhalvaukseen vuonna 1979.

Mutta Liinamaa kertoi Urmakselle kuinka hänelle oli tappouhkaukset välitetty puoluetovereiden kautta. 

Urmas sai myös puhelimitse tappouhkauksia 70-luvun lopulla. Kun hänelle tuli viimeisin tappouhkaus niin puhelimen toisessa päässä oli suomenruotsin aksentilla puhuva mies, joka totesi kuinka "Suomessa on aiemminkin hiljennetty paljon merkittävämpiä ihmisiä kuin te". Tämän jälkeen Laatusen Timo tapasi Suomen Pankin silloisen johtajan Päiviö Hetemäen (kuvassa) ja totesi hänelle, että nyt ne meinaa sen Urmaksen Heikin tappaa. 

Hetemäki soitti sitten Urmakselle ja totesi, että "ota tämä ihan vakavasti, sun henkes on ihan oikeasti uhattuna".Liinamaa (kuvassa) oli sitten vuonna 1978 lounaalla Urmakselta kysynyt, että mitäs kautta ne tappouhkaukset tulivat, niin tähän Urmas vastasi että ne tulivat puhelimitse. Kun Liinamaa totesi, että hänelle on ne tuotu sanansaattajan välityksellä ja hänelle on lukemattomista tahoista ilmoitettu että jos hän ei palaa sosiaalisen demokraattisen puolueen viralliselle linjalle, niin hänen käy kuin Leskisen.

Liinamaa sitten sanoi vielä Urmakselle, että jos hänelle joskus käy vielä jotain tällaista niin koita tuoda tämä Suomen kansan tietoisuuteen.

Lopulta sitten 29. kesäkuuta 1980 Liinamaa löydettiin lenkkipolulta kuolleena. 

Tämän teki vielä hyvin vakavaksi se, että ennen tuota julkisuudessa levitettin huhua että hän sairastaisi sydänveritautia, vaikka huhu ei pitänyt paikkaansa.

Mutta kuten Urmas sanoi, että näillä kaikilla kolmella herralla oli yhteinen nimittäjä. 

He kaikki kolme olivat potentiaalisia Mauno Koiviston uhkaajia vuoden 1982 presidentinvaaleissa. Kun KGB oli jo suunnitellut, että Koivistosta tulisi Suomen tuleva presidentti.

Urmas perustaa tietonsa Suomen Pankin silloisen johtaja , Ay-johtajien Jaakko Rantasen ja Olavi Järvelän muistioihin sekä heidän kanssaan käytyihin keskusteluihin.

Urmaksen mukaan myös Hetemäki (kok.) oli saanut selville Mauno Koiviston juonet ja kertoi siitä silloiselle tasavallan presidentti Urho Kekkoselle. Tällöin Kekkonen pystyi pelaamaan aikaa Koiviston valinnan pitkittämiseksi. 

Mutta Urmaksen mukaan Kekkosen päätös roikkua vallassa ei johtunut vallanhimosta, vaan kyseessä oli pitkitetty väsytystaistelu KGB:tä vastaan, jolla oli selkeä suunnitelma saada Mauno Koivisto tulevaksi presidentiksi Suomeen.Jos tällä hetkellä katsomme tätä Suomen korruptoidun hallinnon presidentti Sauli Niinistöä, niin hän on ollut selvästi CIA:n petaama nukkejohtaja.

Sillä peli ei ole suinkaan muuttunut vaikka KGB:n tilalle tuli CIA ohjaamaan Suomen poliittista järjestelmää.

Tuossa Urmaksen kirjassa mainitaan myös se kuinka Mauno Koivisto oli lähes välittömästi todennut 70-luvulla muiden kolleegojensa kuullen pääministeriksi päästyään, että "nyt on aika ruveta luomaan epärehellistä talouspolitiikkaa" ja tähän Liinamaa reagoi toteamalla, että "tuo on jo törkeää vallan väärinkäyttöä".Tuollainen toiminta ei ole kaukana siitä mitä pääministeri Juha Sipilä on puuhannut virka kausillaan Suomen pääministerinä. 

Sipilä mm. kääri paskalain turvin kymmenien miljoonien eurojen voitot lähisukulaisilleen.

Lestadiolainen vapaamuurari teki palveluksia toisille lestadiolaisille vapaamuurariveljille ja käytti siihen hyväksi vielä asemaansa Suomen pääministerinä.

Lähteet: Iltalehti

http://www.bukovsky-archives.net/pdfs/non-comm/ct241a80b.pdf

https://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/koivisto-oli-kgbn-pihdeissa/105647/

https://www.suomenuutiset.fi/sipila-kerasi-paskalain-turvin-kymmenia-miljoonia-oinonen-korvaa-aiheuttamasi-vahingot/

http://sain-et-sauf.blogspot.com/2011/09/heikki-urmas-76-v-kgb-tuki-koivistoa.html