http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, tammikuuta 10, 2019

Alektumin perintämafialta vietiin toimilupa


Suomalainen perintäyhtiö Alektum on menettänyt juuri toimilupansa ja se ei enää saa jatkossa harjoittaa perintätoimia Suomessa, koska se on toiminut koko ajan lainvastaisesti.

Suomen aluehallintovirasto peruutti Alektumin toimiluvan ja vetosi tosiaan tähän, että kyseinen perintäyhtiö on perinyt mm. lainvastaisia saatavia todella kohtuuttomilla perintäkuluilla, laiminlyönyt tiedonantovelvollisuutensa sekä aiheuttanut kansalaisille tarpeettomia kuluja jättäessään yhdistämättä samaan velkasuhteeseen perustuvat saatavat ja pitkittänyt perintää mielivaltaisesti sekä vielä perinyt ostettujen saatavien perintäkuluja lainvastaisesti.

Se on hyvä että nyt yksi Suomen perintämafia on pois pelistä, mutta valitettavasti näitä miltei mafian lailla toimivia perintäyhtiöitä toimii edelleen Suomessa ja näiden yhtiöiden määrä on kasvussa, koska ulosottomerkinnän saaneita on Suomessa jo ennätysmäärä.

Pelkästään terveyspalveluiden yksityistämisestä tuleva n. 10 miljardin euron lisälasku tulee aiheuttamaan näiden maksuhäiriömerkinnän rekisteriin todella suuren piikin ja tämä avaa uuden väylän uusille perintämafioille.Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Satu Taavitsainen kommentoi tätä Alektumin tapausta blogissaan, että oli hienoa että nyt yksi tällainen yksi toimija saatiin pois kiusaamasta ihmisiä ja tästä erityinen kiitos kuuluu näille aktiivisille kansalaisille, jotka jaksoivat vaikeuksiensa keskellä tehdä kanteluja tämän Alektumin rikollisen perintäyhtiön toimesta.

Voin kuitenkin blogistina kertoa sen, että se suurin kiitos tästä Alektumin toimiluvan lopettamisesta kuuluu erään kahden suomalaisnaisen vetämän ry:n kovalle työlle, jota nämä kaksi naista ovat jaksaneet tehdä vuodesta toiseen.

Sen sijaan tällaiset järjestöt ovat näille Suomen rikollisille perintäyhtiöille niitä suurimpia vihollisia. Olen meinaan kuullut juttuja, että eduskunnassakin toimi muutamia vuosia sitten henkilöitä jotka työskentelivät eduskunnassa ministeriö ja valiokunnissa avustajina. 

Yksi heistä ajatteli, että kun kerta on täällä hommissa niin miksei kokeilla laittaa jokin lakimuutosehdotus siitä, että saataisiin nämä rikolliset perintäyhtiöt pois huijaamasta ihmisiä. No eipä siinä mennyt kauaa, kunnes tämän erään henkilön päälle yritettiin ajaa autolla yli. 

Kuitenkin tämän juuri perintätoimilupansa menettäneen Alektum oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 peräti 6,8 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1,2 miljoonaa euroa. 

Aika hyvin, että kaikki rahat tulivat köyhiltä suomalaisilta ryöstetyistä veronpalautuksista sekä lukuisten keskituloisten työntekijöiden kuukausipalkoista.

Ja kaikki tämä laiton rosvoaminen tehtiin täällä mahdolliseksi koska nämä huijarit saivat aikanaan avattua ladun näille rikollisille pikavippiyhtiöille.

Kun periaatteessa jos pankit vielä kopioisivat saman ansan, että he houkuttelisivatkin köyhimmät asiakkaansa ottamaan 1000 % vuosikoroilla pieniä 100-200 euron vippejä, jotka sitten myönnettäisiin aivan jokaiselle köyhälle pankkien asiakkaalle, vaikka takaisinmaksukykyä ei olisi ollenkaan. 

Ottaen vielä huomioon senkin, että kuinka nämä rikolliset pikavippiyhtiöt ovat käyttäneet hyväksi velallisen taloudellisesti heikkoa asemaa ja soveltaneet tätä ns. ansana saada velalliselle tuntuvat velat, joita he eivät pysty lopulta koskaan maksamaan takaisin, koska näiden rikollisten perintäyhtiöiden pumppaamat vuosikorot ovat niin suuria, ettei niitä köyhä ja työtön velallinen pysty maksamaan enää takaisin.

Valtiothan ovat tällä hetkellä esim. Euroopan unionin alueella vähän samankaltaisessa tilanteessa, jossa heidät ajettiin EMU-sopimuksella luovuttamaan Keskuspankkiensa monopolioikeus painaa omaa rahaa ja tilalle tuotiin tämä yksityisten ja rikolliten liikepankkien liikkeelle luoma euro, joka on ollut koko ajan pelkkä rikollisten liikepankkihuijarien liikkeelle laskema yksityinen valuutta, jota ei yksikään Euroopan unionin maan keskuspankki voi säädellä eikä devalvoida.

Pelin henki kun on ollut se, että nämä EU-valtiot laitettiin velkaantumaan tälle rikolliselle Euroopan keskuspankille (EKP).

Mutta tavalliset pankit eivät voisi mitenkään asioida samalla tavalla yksittäisten pankkiasiakkaiden kanssa, jotka kuuluvat tähän mediaanituloisten keskituloisiin.

Vaikka tätä tilannetta voisi toisaalta kuvailla sellaisena, että jokin muiden rahoilla elävä miljonääri saisi aina pankista lisää lainaa sitä vastaan, kun hänellä on riittävän monta työläistä maksamassa hänelle veroja. Joilla sitten tämä velkaantunut miljonääri saisi aina lisää miljoonia lisää pankista, joita hän ei kuitenkaan koskaan pystyisi maksamaan takaisin pankille. Mutta pankkia ei kiinnostaisi mikään muu kuin se, että tällä miljonäärillä riittäisi kuitenkin riittävän monen työläisen palkoista otetut verotulot, joilla tämä henkilö saisi pankilta lisää miljoonalainoja. 

Mutta pankit toimivat valtioiden kohdalla hieman eritavalla siinä, että he myös vaativat velalliselta jossain vaiheessa fyysisten maksusuoritusten (bondit/valtionvelkakirjat) lisäksi jo sitten näitä voittoa tekevien valtionyhtiöiden myymistä monikansallisiin käsiin ja tätä nyt tapahtuu Suomessa koko ajan näinä vuosina.

Suomen hallitus ei siis vapaaehtoisesti tyrkytä, että tässä on nyt Posti/Itella ja muita valtionyhtiöitä seuraavaksi yksityistettäväksi monikansallisille yhtiöille. Vaan nämä valtionyhtiöiden myynnit monikansallisiin käsiin tapahtuu, koska valtion velan määrä on ylittänyt jo tuon 110 miljardia euroa.

Mutta vielä itse asiaan palatakseni mahtaa kyllä nyt vituttaa tätäkin Alektumin hallituksen rosvokoplaa kuin pientä eläintä. Nyt ei saa enää ostettua palkkarahoilla ja hallituksen osingoilla uusinta Mersua, urheiluvenettä, kesähuvilaa, golf-kenttää tai Lamborginia.

Vaan joudutaan keksimään jotain uusia bisnesratkaisuja (kenties uuden perintämafia oy:n perustaminen), jotta päästään taas siihen vanhaan liiketoimintamalliin, joka on köyhiltä velallisilta ryöstäminen.

Vielä näitä Suomen suurimpia rikollista toimintaa harjoittavia perintäyhtiöitä ovat OK Perintä, Svea Perintä (Ruotsalaisen rahasuvun rosvokoplan pyörittämä pulju), Justitia, Lindorff.

Kaikki näistä perintäyhtiöistä toimii järjestäytyneen rikollisuuden tavoin ja tekee siksi yhteistyötä näiden rikollisten pikavippiyhtiöiden kanssa, koska aivan samoilta velallisilta he sitten lopulta ryöstävät. 

Pikavippiyhtiöt asettavat ensin ansan köyhille, jonka jälkeen sitten maksuhäiriömerkinnän langettua alkaa näiden velallisten ryöstö, josta taas vastaavat ulosottovirasto ja kihlakunnanvouti, josta kautta taas nämä velallisilta ryöstetyt rahat kuljetetaan näille rikollisille perintäfirmoille. Ulosottomieskin on tulospalkalla töissä kuten verohallinnonkin työntekijät ja noissa kuvioissa on tapana, että jos velalliselle ilmestyy yhtäkkiä enemmän rahaa, niin samalla myös joku 20 000 euron velka voi kasvaa yhdessä yössä jo helposti muutaman 10 000 - 20 000 euroa lisää kuin pullataikina. 

Tässä nämä rikolliset perintäyhtiöt luottavat siihen, etteivät köyhät velalliset kynene olemaan tietoisia heidän velallisen oikeusturvasta, johon kuuluu mm. se, että velallisen on aina oikeus tietää, että kuinka paljon tätä alkuperäistä velkaa on peritty ja paljon sitä on vielä jäljellä. 

Samoin myös näihin velkoihin liittyvät asiakirjat on löydyttävä näitä perintäyhtiöiltä ja jos niitä ei löydy alkuperäisine asianumeroineen, niin silloin kyseessä on laiton perintätoimenpide.