http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, tammikuuta 25, 2019

CIA:lla käynnissä vallankaappausoperaatio Venezuelassa


Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:lla on ollut viime päivinä käynnissä vallankaapausoperaatio Venezuelassa presidentti Nicolás Maduron syrjäyttämiseksi.

Venezuelan parlamentin puhemies ja oppositiojohtaja Juan Guaidó ehti jo julistaa itsensä Venezuelan virkaa tekeväksi presidentiksi ja lupasi maahan vapaat vaalit.Presidenti Maduro joutui jo viime elokuussa salamurhayrityksen kohteeksi, kun räjähteillä lastattu drone räjähti hänen lähellään kesken hänen pitämänsä puheen.Venezuelan edellinen presidentti Hugo Chavez kuoli syöpään vuonna 2013 ja tuli kuin tilauksesta CIA:lle. 

Mutta hänen jälkeensä presidentiksi valittu Maduro osoittautui myös vaikeaksi mieheksi CIA:n osalta, koska myös hän haluaisi kansallistaa Venezuelan öljyvarat.

Venezuela käytännössä makaa suurten öljyesiintymien päällä ja jos tuo maa kansallistaisi öljynsä, niin maa olisi pienessä hetkessä yhtä rikas kuin Norja tällä hetkellä. Mutta tämä ei käy päinsä näille eräille monikansallisille öljy-yhtiöille.

Madurolla on nyt takanaan armeijan tuki ja tämän johdosta maassa on käynnissä myös hyvin suuri sisällissodan riski. Mutta yleensä CIA:n vallankaappauksiin kuuluvat Ukrainan Maidaninaukion kaltaisten mielenosoitusten järjestäminen ja siellä CIA:n tarkka-ampujat ampuvat paikallisia siviilejä, jotka lavastetaan sitten presidentti Maduron joukoiksi, joka sitten saisi lopulta Maduron pakenemaan maasta, tai hänet yritetään murhata. Euroopan-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk vaati jo tässä, että kuinka EU-maiden tulisi nyt antaa kaikki tuki Venezuelan demokraattiselle vallankaappaukselle.


Lähde: HS Ulkomaat

ESS