http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, tammikuuta 22, 2019

Työttömille järjestettävät kurssit pyörivät miljoonaliikevaihdolla


Teksti: Teemu Vehkala

Suomessa työttömille järjestettävät kurssit pyörivät miljoonien liikevaihdolla, vaikka näiden kurssien taso ja kysyntä eivät oikein kohtaa ollenkaan.

Eilen YLE:ltä tullut MOT-ohjelma kertoi Suomen valtion käyttävän vuosittain peräti 26 miljoonaa euroa työttömien valmennuspalveluiden ostamiseen.

Mutta mitä näillä työttömien uravalmennuskursseilla sitten oikein tehdään ? 

Olen yhden sellaisen käynyt myös itse vuonna 2004 ja kurssin sisältö oli kokonaisuudessaan vain 2-viikkoa, joista jälkimmäinen koostui viikon työharjoittelusta. 

Eli työttömät passitettiin tuon huuhaa-kurssin nojalla viikoksi työharjoitteluun, jonne heidät pakotettiin itse hakeutumaan. Itsehän olin sitten silloisen Musta Pörssi myymälässä varastohommissa tuon viikon.

Mutta kuitenkin tuon työkkärin kurssin sisältö oli se, että siellä harjoiteltiin kokonainen viikko CV:n tekemistä. Aivan kuin ei siellä kukaan aikuinen ollut moista ansioluetteloaan tehnyt aikaisemmin. 

Lisäksi tuossa kyseisessä kurssissa ihmetytti se, että siihen kuului vielä lopuksi peruskuntotesti, jollainen mm. järjestetään Suomen armeijassa. 

Tämä kyseinen kuntotesti suoritettiin siellä lähellä sijaitsevassa kuntosalilla ja siihen kuului nämä samat lihaskuntotestin harjoitukset kuin myös armeijan alokaskaudellakin. Mutta lähinnä se mielenkiintoisempi puoli kuuluu, että minne nuo työttömillä teetetyn kuntotestin tulokset oikein myytiin eteenpäin ?

Aivan kuten tuosta MOT-ohjelmasta voidaan todeta, että jos näiden kurssien sisältö on tuota, että 5 päivässä opettelen "näin haen töitä" kurssilla miten tehdään CV, niin se on puhdasta verorahojen tuhlausta.

Yksi MOT-dokumentissa esiintynyt vielä kertoi, että erään kurssin kaikki osallistujat olivat iältään 45-58 vuotiaita, eli tätä ikätasoa, joita ei enää miltei hyväksytä enää työelämäänkään mukaan. Vaikka kaikilla osallistujilla oli takanaan 20 vuoden työkokemus. 

Sitten siellä on opettamassa joku 30-vuotias ja sanomassa näille 40-50 vuotiaille, kuinka heidän tulee olla aktiivisia opetella kirjoittamaan ansioluettelo (CV).

Tämä eräs MOT-ohjelmassa esiintynyt ex-kurssilainen haluaisi laittaa kaikki nykyiset kansanedustajat tällaiselle kurssille. 

Mutta sanoisin kyllä, että Sitran johto, Elinkeinoelämän keskusliiton johtajat, Suomen korruptoituneet ministerit, Tasavallan Presidentti, pääministeri sekä nämä rikkaiden rahasukujen edustajat tulisi kaikki laittaa tällaiselle kurssille, jossa heitä valmennetaan tekemään ansioluettelo ja kehoitetaan olemaan aktiivinen, jotta he voisivat työllistyä jatkossa paremmin.

Mutta tuon kurssin ehtohan on vielä se, että siitä maksetaan vain 9 €/päivä. Joten sepäs vasta olisi ministereille ja kansanedustajille suuri nöyryytys, kun tuo lähes 300 euron päiväansiot, vaihtuisivat yhtäkkiä vain tuohon 9 euron hintaan kokonaisen viikon ajaksi.

Voin pienenä vinkkinä tässä kertoa sellaisen, että jos joku kaupunki tai kunta yrittää pakottaa puolisuorasti jotain työtöntä tulemaan vaikka johonkin työpajatoimintaan mukaan, kun käsky käy, niin tuollaista allekirjoitusta ei tarvitse missään vaiheessa pistää oman nimensä kera tällaisiin sopimuksiin. 

Koska silloin jos laitat nimesi niihin, niin silloin tuo sinun allekirjoituksesi sinetöi sen, että teitä voidaan käyttää sen nojalla ilmaistyövoimana näissä kuntien ja kaupunkien pyörittämissä työpajakokeiluissa.Vuonna 2018 näiden TE-keskuksen huuhaakurssien TOP-6 lista näyttää tältä.

Kyseisten osakeyritysten toimitusjohtajat sekä osakkeenomistajat kyllä varmasti nauravat matkalla pankkiin, kun tämä työttömillä tehty huuhaakurssitus on näinkin tuottavaa liiketoimintaa.

Mutta eivät sentään uskalla järjestää vielä heille muovailuvahakerhoja ja saviarkartelupajoja. Sillähän se Suomen työllisyys saataisiin varmasti uuteen nousuun, kun lähdettäisiin hakemaan niitä töitä kädet savessa.Nämä Suomen työvoimapalvelut ovat työvoimatoimistojen (nyk. TE-keskus) todella heikolla tasolla ja se johtuu siitä, että nämä TE-keskukset miehitettiin näiden yksityisen palveluntarjoajan huuhaakurssikonsulteilla muutama vuosi sitten.

Tosin siinä välissä myös tapahtui hyvä käänne kun nämä entiset työvoimatoimistojen sosiopaattivirkailijat ajettiin kortistoon, koska heistä hyvin harvat tekivät oikeita töitä. 

Vaan pikemminkin suurin osa heistä keskittyi alistamaan työttömiä, joka oli aina näille narsisti-psykopaateille ja sosiopaateille suuri hupi sen pienipalkkaisen työnsä ohella.

Tässä ei todellakaan tarvitse olla mikään ennustaja huomatakseen sitä, että mikä näiden eräiden vaikutusvaltaisten monikansallisten yhtiöiden sekä pankkien motiivi on näiden työvoimapalveluiden osalta tulevaisuudessa ? 

Sillä työttömät he näkevät täysin hyödyttömiksi suursyömäreiksi, joista tulee päästä eroon keinolla millä hyvänsä ja tämän vuoksi on talouden nollakasvuohjelma, joka on jo Matti Vanhasen hallituksen tuottavuusohjelman seurauksena saanut lakkautettua Suomesta jo yli 200 000 työpaikkaa.

Osa näistä työpaikan menettäjistä eivät enää koskaan palaa työelämään ja heikoimmat turvautuvat sitten pulloon ja sitä kautta joko juovat itsensä hengiltä tai häipyvät oman käden kautta. 

Näin se nollakasvuohjelma on suunniteltu, että siinä ajetaan rikkaiden teollisuusmaiden tuotanto hiljaa alas ja synnytetään maksimaalinen massatyöttömyys kaikkine sen lieveilmiöineen (mm. itsemurhat, avioerot jne.).

Jos tämä on mielestänne edelleen hyvinvointivaltio, niin silloin kehoittaisin hieman suurempaa asian tarkastelua myös itsensä ulkopuolelta. Sillä jos sinulla menee hyvin, niin ei se tarkoita että myös muilla menee hyvin. Mutta tämä perin Kokoomuslainen porvari arvomaailmahan on juuri tuota, että jos minulla on miljoona pankkitilillä, niin se hyödyttää silloin jokaista köyhintäkin suomalaista, koska tämä yhteinen hyvä lähtee kiertämään kun minä kapitalistisika porvari käyn ostamassa itselleni Mersun ja tuo autovero lähtee kiertämään yhteiseen hyvään.

Näin ajattelee moni Kokoomuslainen tai Keskustalainen porvari, joilla ei todellisuudessa ole juuri mitään tietoa siitä, että miten tämä köyhä valtio oikein todellisuudessa toimii.

Mutta eihän heidän tarvitsekaan tietää miten Suomen valtio toimii, miten Suomen Pankki toimii, kun sen omavaraisuus aste nostettiin ryöstämällä omaisuus  42 000 yrittäjältä 90-luvun alussa.Suomen pääministerinä 1991-1995 toiminut Esko Aho ei istuisi Sitran johdossa, jos hänen hallituskausinaan Suomi olisikin pyrkinyt pysymään irti EY:stä ja EU:sta.

Samoin myös pääministerinä 2011-2014 vuosina toiminut Jyrki Katainen ei olisi edennyt Euroopan komission pääjohtajaksi, jos Suomi olisi kieltäytynyt hänen hallituskausillaan Naton isäntämaasopimuksesta,sekä vaatinut takaisin markka pohjaisen rahajärjestelmänsä ja Suomen Pankin rahamonopolioikeuden takaisin.

Sillä nämä virat kuten Kataisen EU:n komission varapääjohtajuus ja Esko Ahon Sitran johtajuus ovat kumpikin poliittisia palkkiovirkoja, jotka ovat palkinto hyvin tehdystä työstä.

Kun globalistipankit näkevät tämän hyvin tehdyn työn siitä kantilta, että valtio on köyhtynyt velkaantumalla tarpeeksi riittävästi ja rikastuttanut näitä rikollisia pankkeja. Sitten voidaan myöntää palkkiovirka näille pääministereille, valtionvarainministereille näiden hallituskausien jälkeen, kun Suomi on velkaantunut riittävästi näille pankkirikollisille.Ainoa oikea paikka näille rikollisille perintäyhtiöille, rahoitusyhtiöille, omaisuusyhtiöille, pankeille olisi vankilat.

Mutta Suomessa ei vaan edelleenkään ole tällaista perustuslaillista tuomioistuinta, jossa voitaisiin tuomita nämä Suomen valtion ryöstäjät mm. valtionpetoksista vankilaan ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.


Lähde: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005973446.html