http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, tammikuuta 29, 2019

Rahaa tulee kuin Eperin pers**stä


Viimeaikoina Suomen valtamediassa on käyty läpi suurta kohua tästä Esperi hoivapalveluyhtiöstä (Esperi Care), joka on laiminlyönyt vanhusten kohtelun ja kiertänyt samaan aikaan veroja Suomesta veroparatiiseihin ja toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni tienasi 2 vuodessa 6 330 000 euron tulot.
Vielä muutama vuosi sitten tämä Esperin juuri äsken irtisanoutunut toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni kehuskeli kuinka meidän pitäisi iloita myös toisten menestyksestä.

Mutta entäs silloin kun tämä toisten menestys perustuu joidenkin avuttomien ihmisten kuten heikkojen vanhusten heikkoihin vanhuspalveluihin, joiden kustannuksella nämä eräät kääräisevät useiden useiden miljoonien voitot omiin taskuihinsa.

Ahneella on aina paskainen loppu ja se ei tee tämän Esperi Caren yhtiön tapauksessa poikkeusta.

Sillä tämä kyseinen hoiva- ja terveyspalveluyhtiö Esperi Care on kaiken tämän ajan ollut sijoitusjätti ICG:n omistama ja tämä kyseinen sijoitusyhtiö pyörittää 30 miljardin euron pottia mm. kymmenen veroparatiisiyhtiön kautta.

Esperi Care Holding on vain tämän Suomen emoyhtiö, joka ei ole maksanut penniäkään yhteisöveroja Suomeen vime vuonna. 

Tämän he tekevät monimutkaisella korkokikkailulla.

Vasemmistoliiton hallussa ylläpitämä Med Group ja sen omistava osuuskunta Tradeka aikoo nyt lähteä Esperi Caren kanssa yhteistyöhön.

Kaiken tämän Esperi-kohun takana saattaa silti vaikuttaa myös demarien poliittinen tavoite päästä tulevien vaalien vaalivoittajaksi.

Tämä Esperi Care on alunperin Punaisesta Rististä lähtenyt kasvuyritys, josta lopulta kehittyi näin röyhkeä toimija Suomen vanhus- ja terveydenhoitopalvelualalle.

Mutta kysehän ei ole ollut missään vaiheessa vanhustenhotopalveluista, vaan rahanhoivapalveluista, joka tehdään tämän heikon vanhustenhuoltopalveluiden kustannuksella. 

Näin saadaan toteutumaan tuottoista liiketoimintamalli, jossa pääomasijoittajayhtiöt rikastuvat ja vanhukset kärsivät.

Esperi Caren yksiköissä rahaa on aina täytynyt säästää ja kaikki nämä säästöt on jouduttu tekemään vain sen vuoksi, että koska pääomasijoitusyhtiö tarvitsee taskuihinsa suuret voitot.

Eräs hoitaja kertoi, että Esperin vanhustenhoitopalveluissa vanhus pääsee pesulle kerran viikossa ja viettää yöt märissä vaipoissa. Mutta taas omaisille piti näyttää positiivista puolta, ettei täällä ole mitään ongelmia. 

Lähteet: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005981433.html

https://yle.fi/uutiset/3-10615684

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/96fb1103-0c21-3784-a3a1-f6d7864717e3


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005981050.html

https://paaomasijoittajat.fi/kasvutarinat/esperi-care-punaisesta-ristista-syntyi-kasvuyritys/