http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Suomen armeija kiinnostunut Ruotsin FRA-vakoilumallista

STT:n saamien tietojen mukaan Suomen armeija on kiinnostunut Ruotsissa voimaan tuulleesta FRA-teleurkintalaista, joka antaa maan puolustusministeriön alaiselle siviiliorganisaatiolle oikeuden tutkia Ruotsin rajat ylittävää teleliikennettä.
Armeija ei ole niinkään kiinnostunut lain vaikutuksista Suomelle, vaan puolustusvoimat haluaa itselleen mahdollisuuden urkkia teleliikennettä. Julkisesti puolustusvoimat ei ole Ruotsin mallin takana, mutta pääesikunnan eversti Mikko Heiskasen mukaan ulkopuolelta saapuvien teletunnistetietojen selvittäminen tulisi olla sallittua, jos kyse on sotilaallisesta uhasta.Ruotsissa televiestintää on mahdollista seurata, jos asia liittyy terrorismiin, joukkotuhoaseisiin tai esimerkiksi "yhteiskunnan rakenteisiin".

Mutta tässä asiassa on huomioitava se, että myös rauhanomaiset kansalaisaktiivit luetellaan terroristeiksi NSA/CIA/MOSSAD/MI5/Mi6/FRA/SUPO jne. muilta tiedustelupalveluiden tahoilta.

Heiskasen mukaan teleurkintaa voitaisiin käyttää vasta kun valtioneuvosto on julistanut maahan poikkeusolot. FRA-lain mahdollistamaan ennaltaehkäisevään toimintaan puolustusvoimat ei näe tarvetta, eikä armeijalta löytyisi edes resursseja siihen.

Teleurkintaa kuitenkin käytetään jo Suomessa täyttähäkää ja erityisesti poliittisten toisinajattelijoiden sekä kansalaisaktiivien puhelinkuuntelu on arkipäivää.

Mahdollinen poikkeustila Suomessa taas asettaisi julkisen puhelinliikenteen uudelle koetukselle. Koska silloin valtio voisi halutessaan pistää myös internetin sekä kännykkäliikenteen matalaksi vedoten poikkeusoloihin ja siinä tilanteessa vain poikkeukselliset henkilöt kuten korkeammassa poliittisessa asemassa olevat voisivat käyttää kännykkäliikennettä heille annetuilla SIM-korteilla.

Mutta myös uudet piratismin nimessä käytöön otettavat lakiuudistukset kuten SOPA tarkoitus on ennenkaikkea kaataa internetin sosiaalinen media vedoten tekijäinoikeusrikkomuksiin.


Lähde: Fin Afterdawn