http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, tammikuuta 13, 2012

SOPA tekee tuloaan YhdysvalloissaSOPA (Stop Online Piracy Act) niminen lakialoite tekee tuloaan Yhdysvalloissa ja kyseessä on erittäin brutaali uudistus jolla käytännössä pyritään piratismin nojalla vetämään koko internetliikenne alas.

Kyseessä on virallisesti tiedostonlataamisen estävä uudistus jossa jopa 10 musiikkikappaleen lataamisesta voi saada jopa 5-vuotta vankeutta. Sekä saada mittavat sakot siihen päälle.

Ehdotus antaisi Yhdysvaltain oikeusministeriölle ja myös tekijänoikeuksien haltijoille mahdollisuuden hakea tuomioistuimen päätöstä, jolla katkaistaisiin tekijänoikeuksia rikkovan tahon yhteydet mm. verkkomainonnasta saataviin tuloihin (joissa hyödynnetään esim. PayPalin kaltaisia palveluita varainsiirrossa). Tämän lisäksi ehdotus sallisi näiden tahojen hakea päätöstä hakukoneita vastaan, jolloin hakukoneet eivät saisi linkittää tekijänoikeuksia rikkovaan sivustoon. Tämän lisäksi voitaisiin myös hakea päätöstä, jonka mukaan internet-operaattoreiden olisi estettävä pääsy tekijänoikeuksia rikkovalle sivustolle.

Ehdotuksen kannattajat perustelevat kantansa niin, että ehdotus suojaisi immateriaalisia markkinoita, sekä takaisi teollisuuden työpaikkoja ja tuloja. Ehdotus toisi myös turvaa ulkomaisia sivustoja vastaan, jotka on tehty levittämään tai muuten rikkomaan tekijänoikeuksia. Suuret tavaranvalmistajat ovat huolissaan pirattituotteiden kaupasta.

Lakiehdotuksen näkyvimpiin kannattajiin kuuluvat elokuvatollisuuden etujärjestö MPAA, äänilevyteollisuuden etujärjestö (Recording Industry Association of America) ja Yhdysvaltojen Kauppakamari (U.S. Chamber of Commerce). Yli neljäsataa yritystä ja järjestöä lähetti kirjeen kongressille, jossa ne tukevat SOPA-ehdotusta. Allekirjoittajien joukossa ovat Nike, L'Oréal, Viacom, NBCUniversal, Pfizer, Ford Motor Company, Revlon ja NBA.

Totuus on kylläkin se, että useat verkossa kaupalliset toimijat jäisivät tämän johdosta rankasti taloudellisesti tappiolle ja tästä syystä nyt Google, Facebook, Wikipedia, Aol, eBay, Twitter, Mozilla ja Microsoft vasustavat ehdotusta. Kun taas suuret tekijäinoikeusmonopolit kuten RIAA liputtaa sen puolesta.Kautta vuosien ovat suuret tekijäinoikeusmonopolit uneksineet tällaisesta laista joka pistää yksittäiset musiikinlataajat linnaan ja tuovat tekijäinoikeusmafioille miljardituloja näistä oikeudenkäynneistä.

Tämän SOPA pelleilyn takana on kuitenkin paljon suuremmat motiivit kuin mikään piratismin kitkeminen. Sillä tämn lain nojalla koko internetin sanavapaus on tarkoitus polkea maan tasalle ja tästä syystä illuminati on lahjonut kaikki vaikutusvaltaisimmat USA:n kongressin jäsenet jo puoltamaan tätä USA:n senaatissa.Kaiken tämän takana on se kun illuminati ei ole omasta mielestään pystynyt kontrolloimaan internettiä ja he pelkäävät sitä, että ihmiskunta verkostoituu heitä vastaan. Jota taas tapahtuu juuri internetin avulla sekä ruohonjuuritasolla.

Tämän vuoksi he yrittävät kaikella voimalla keskittää hyökkäyksensä internettiä vastaan ja ottaa haltuun sen koko kontrolli ja tuoda sitten tilalle joku jokakodin maksuTV/Internet josta näkisi enää vain joitain ennakkoon tilattuja paskaohjelmia laajakaistayhteyksien takaa.