http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, lokakuuta 09, 2018

Bulgarialainen Eu-korruptiota tutkinut toimittaja murhattiin


Bulgarialainen tv-toimittajana työskennellyt Viktoria Marianova murhattiin Bulgariassa. Marianovan ruumis löydettiin viime lauantaiaamuna Tonavan varrella sijaitsevan Rusen rantakaupungissa sijaitsevasta puistosta.

Hän oli vetänyt Rusessa TVN:n kanavan paikallistelevisiossa Detector-nimistä ajankohtaisohjelmaa, jossa haastateltiin mm. kahta tutkivaa journalistia, jotka tutkivat Bulgarian EU-varoihin liittyvää korruptiovyyhtiä. 

Bulgarian poliisi pidätti aiemmin tässä haastattelussa olleet toimittajat, kun he yrittivät estää tuhoamasta EU-huijaukseen liittyviä asiakirjoja.

Nyt Marinovan kolleegan mukaan koko työyhteisö on järkyttynyt Marinovan kohtalosta ja pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

Älä vain kirjoita vain korruptiosta

Tästä ei todellakaan ole kuin vajaa 9 kuukautta taaksepäin kun maan EU-ministeri syytti erästä verkkosivua vihapuheesta, kun siellä paljastettiin maan EU-korruptiota.

Bulgaria liittyi unioniin vuonna 2007 ja on edelleen yksi Euroopan köyhimmistä maista.Tämän vuoden 2018 alussa myös Bulgarian istuva presidentti Rumen Radev (kuvassa) esti veto-oikeudellaan estääkseen uuden korruptiolain voimaantulon. Laki kun olisi yhdistänyt mm. useat korruptiota vastaan taistelevat virastot yhdeksi ja laajentanut listaa viranomaisista, joiden toimia virasto olisi seurannut.

Köyhään Bulgariaan siis jostain virtaa tätä likaista korruptiorahaa ja sen maan poliitikot aina presidenttiä myöten yrittävät estää kaiken EU-korruptioon liittyvän tutkimuksen keinolla millä hyvänsä. 

Joten on myös aivan selvää, että myös tätä aihetta tutkivat toimittajatkin murhataan hiljaiseksi tarvittaessa mafia tyyliin, vaikka nyt Bulgarian poliisi väittääkin ettei tiettävästi tämän Viktoria Marianovan murhan epäillä välttämättä liittyvän mitenkään tuohon EU-korruption paljastamiseen, vaikka siihen se liittyi täysin.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/6487f2c5-dc90-49b6-b616-ae5b58803cde_ul.shtml