http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, helmikuuta 13, 2018

Teräsvuori ja ex ministeri Lindén olivat Ugandassa aselobbareina


Asevalmistaja Patria vahvistaa, että Ugandassa kuollut liikemies Tuomas Teräsvuori (kuvassa) oli jakamassa siellä Patrian esitteitä. Eli hän toimi siellä ex ministeri Suvi Lindénin (kuvassa) kanssa aseteollisuuden lobbareina. Lindén on todennäköisesti ollut Teräsvuoren konsulttiyhtiön osakkaana, koska myös Lindén pyörittää miljoonien liikevaihdolla omaa konsulttiyhtiötään. Vaikka nostelee samalla eduskunnan 5000 €/kk sopeutumiseläkettä.

Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen kertoi Ylelle, että tämä kuollut liikemies (Teräsvuori) oli ollut heidän Land-liiketoiminnan myyntiorganisaatioon yhteyksissä ja oli sitten Ugandassa tunnustellut, että olisiko siellä Patrialle sopivia projekteja.

Selosen mukaan Teräsvuori oli kertonut olevansa matkan aikana yhteydessä Ugandan puolustusministeriöön ja tapaavansa heidän edustajiaan.Teräsvuoren tarkoitus oli esitellä Ugandassa Patrian panssaroitua AMV 8x8 ajoneuvoa. Samanlaista ajoneuvoa Patria myi aiemmin jo Arabiemiraateille, jossa sitä käytettiin jo Jemenin sodassa. Mutta puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) väitti vielä viime lokakuussa eduskunnassa, ettei Suomen viemiä puolustusteollisuuden tuotteita olisi käytetty Jemenin sodassa.


Kuka hallinnoi asekauppaa Ugandaan ? 

Monikansallinen asekauppa on julma teollisuudenhaara ja tästä monopoliasema on maailmalla miltei Amerikkalaisilla asevalmistajilla, vaikka myös Venäjä toimittaa aseita laajasti ympäri maailman.

Patria toimitti jo vuonna 2007 Etelä-Afrikkaan 264 jalkaväen AMV-taisteluajoneuvoa. Joka todistaa tämän, että on Patria jo aiemminkin toimittanut juuri näitä samoja panssariajoneuvoja Afrikan maihin.

Mutta tämän Ugandan kohdalla kun tämän kyseisen maan kanssa ei olla vielä mitään asevientidiiliä tehty. Joten tämän suhteen se saattoi sitten koitua tämän Suomalaisen aselobbarin kohtaloksi. 

Koska taas se kilpaleva asevientiyhtiö jolla on jo nyt Ugandassa monopoliasema saattaa käyttää niinkin julmia keinoja kilpailijoiden eliminoimiseksi, että myrkyttävät heidät hengiltä kuten tälle Teräsvuorelle sekä sille Ruotsalaiselle liikemiehelle kävi Ugandassa vuorokauden sisällä


Aseiden salakuljetus ei rikastuttaa valtion kassaa 0 euroa / vuosi

Vaikka tämä Patria Oyj onkin suomalainen aseteollisuuden yhtiö jonka liikevaihto oli vuonna 2016 (489,9 miljoonaa euroa). Niin silti nämä yhtiöt harjoittavat myös jatkuvasti mm. lahjontaa sekä aseiden salakuljetusta ympäri maailman.

Aseiden salakuljetus on sellainen liiketoimintahaara, että siitä jää valtion kassaan vuodessa 0 euroa verotuloja. Mutta lahjusrahaa jää enemmän käytettäviksi ja myös ministerit sekä salakuljetukseen osallistuvat tahot saavat jokaisesta kuljetuksesta salakuljetusprovisiot.

Patria teki vuonna 2006 Slovenian valtion kanssa panssariajoneuvokaupat, joissa se maksoi lahjuksia yli 2 miljoonaa euroa.


Lähteet: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802122200739107_ul.shtml

https://yle.fi/uutiset/3-10071607

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/talous/157652-patrialle-264-ajoneuvon-suurtilaus-etela-afrikasta

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/expressen-ugandassa-loydetty-kuolleena-suomalaisen-lisaksi-ruotsalaismies-ulkoministeriot-vahvistavat/6765550