http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, helmikuuta 15, 2019

Anna Kontula: 90-luvun hyvinvointivaltiota ei voi enää pelastaa


Teksti: Teemu Vehkala

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula väitti ettei 90-luvun hyvinvointivaltiota voisi enää pelastaa ja kuinka tuleva järjestelmä olisi rakennettava kestämään nollakasvun ja miinuskasvun yhteiskunta. 

Mutta ymmärtääköhän Kontula edes mitä se nollakasvu oikein on?

Sillä tämä talouden nollakasvuohjelma on monikansallisten yhtiöiden sekä yksityisomisteisten pankkien ajama hanke, jonka seurauksena näihin entisiin rikkaisiin EU:n teollisuusmaihin on synytynyt massiivinen massatyöttömyys. 

Mutta se onkin tämän nollakasvun tavoite ja silloin kun synnytetään tietoisesti massatyöttömyyttä, niin tällä on jokin poliittinen agenda taustalla ja tässä tapauksessa työttömistä pyritään pääsemään eroon keinolla millä hyvänsä. 

Joten varsinkin kun se tuore työtön onkin tällainen vuosikausia työelämässä viettänyt työmies, niin hänen moraalinsa rikkoutuu työttömyyden myötä ja elintaso heikkenee sekä vielä usein perhe hajoaa, minkä jälkeen mies sitten tarttuu pulloon ja loppu on historiaa.

Viime vuoden perustulokokeilu paljasti jo eliitin aikeet 

Tämä viime vuonna aloitettu perustulokokeilu paljasti jo kuinka 
näillä 2000 perustulon saajaa eivät saaneet yhtään lisää työpaikkoja sen seurauksena.

Mutta tutkimustuloksessa selvisi se, että kuitenkin näiden perustulokokeilussa olleiden hyvinvointi parani. 

Mutta tätä ihmisten hyvinvointia tämä perustulokokeilun lanseerannut Suomen valtaeliitti ei arvosta pätkääkään, koska se on henkistä pääomaa, jolla ei voi enää lisää rahastaa.

Sillä tälle valtion ylimmälle loisporukalle (Suomen korruptoitunut eliitti) tärkein asia on saada pidettyä palkat alhaalla, sosiaalituet mahdollisimman alhaalla. 

Samoin he pyrkivät tuhoamaan seuraavaksi kaikki Suomen AY-liikkeet, jotka voisivat olla tiellä, kun tätä Suomen keskituloista työväenluokkaa aletaan hajoittamaan taloudellisesti.

Aina kun tämä virkamieseliitti puhuu talouskasvusta, niin he eivät koskaan tarkoita että sinun talous kasvaa, vaan he puhuvat vain Suomen valtion veronmaksajien rahoista, joita myönnetään myös monikansallisille yhtiöille, jotka kiertävät Suomesta veroja joka vuosi ulkomaille lukuisia kymmeniä miljardeja. 

Jos tähän vielä laskee näiden Suomen rikkaimpien rahasukujen suorittamat rahanpiilotuksen veroparatiiseihin sekä Sveitsiin, niin puhutaan jo yli 45 miljardin euron veromenetyksistä vuositasolla ja tässä se syy on siihen, että miksi tämä Suomen hyvinvointivaltio on muka nyt täysin menneen talven lumia. 

Kun tässä vanhassa kapitalistisessa talousjärjestelmässä työntekijä on vain pelkkä orja, jonka selkänahasta suuryhtiöiden omistusporras repii miljardivoitot omiin taskuihinsa. 

Raha ei taas tule koskaan mistään Otto automaatin taikaseinästä, mutta se ei myöskään manifestoidu työtä tekemällä. Vaan sitä syntyy vain velasta ja tästä syystä silloin kun nyt näitä Suomenkin asuntovelallisia on yhä vähemmän, joka on seurausta heikentyneestä ostovoimasta. Niin tämä on aiheuttanut pankeille suuren ongelman luoda enää uutta rahaa liikkeelle, joten tämän vuoksi Suomen valtio on joutunut ottamaan joka vuosi yli 6 miljardia euroa lisää valtionlainaa.

Anna Kontulan mukaan maapallon kantokyky ei kestäisi enää tällaista 80-luvun ja 90-luvun kasvutaloutta. Joten hänen mukaansa järjestelmä olisi rakennettava kestämään tätä nollakasvun ja miinuskasvun yhteiskuntaa.Mutta on hyvin merkillistä, ettei näistä nykyisistä Arkadianmäen kansanedustajista yksikään enää uskalla puhua Suomen pankkijärjestelmän uusimisesta. Markku Uuspaavalniemi oli joitain hallituskausia sitten ainoa kansanedustaja, joka uskalsi ottaa tämän asian puheeksi. Sillä Suomen valtio pystyisi vielä pelastamaan taloutensa, jos se eroaisi ensin EU:sta ja palauttaisi tämän jälkeen markan takaisin. Eli Suomen Pankki saisi takaisin tuon rahanluontioikeuden, jota se voisi laskea vapaasti liikkeelle ilman näiden röyhkeiden Wall Street pankkien manipulointia ja väliintuloa.


Lähde: Verkkouutiset