http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, elokuuta 13, 2018

Toimittaja Perttu Häkkinen In Memoriam


Teksti: Teemu Vehkala

Yleisradiollekin työskennellyt toimittaja Perttu Häkkinen kuoli Helsingin, Hakaniemenrannassa polkupyöräonnettomuudessa saamiinsa vammoihin viime lauantain ja sunnuntainvälisenä yönä. Poliisin mukaan tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta. Hän oli kuollessaan 39 vuotias.

Muistan vielä kuinka vuonna 2011 sain Yleisradion YLEX tuottajalta sähköpostiviestin, jossa minua pyydettiin YLEX:n ohjelmaan vieraaksi. Kyseessä oli radiotoimittaja Perttu Häkkisen vetämä ohjelma ja ensin oletin, että kyseessä olisi yhtä tyhmät ja asiattomat toimittajat jotka minua vuotta aikaisemmin olivat haastattelleet YLEX:llä, mutta olinkin väärässä.

Sillä Perttu Häkkinen osoittautuikin hyvin asiallisesti käyttäytyväksi toimittajaksi jolla ei ollut näiden muiden toimittajien ja tyhjännaurajien tapaan esim. tapana nauraa näille ohjelmiinsa kutsutuille poliittisesti vainotuille toisinajattelijoille. 

Joten voin tässä suoraan sanoa sen, että Perttu Häkkinen on ollut yksin ainoa radiotoimittaja, joka ei ole kohdellut minua asiattomasti suorassa lähetyksessä jota taas tapahtui näissä muissa radio-ohjelmissa (Bassoradio, NRJ jne.) minne minut oli kutsuttu viime vuosina. 

Bassoradiossa vuonna 2013 oli sen verran ammattitaitoiset juontajat, että he kutsuivat minua koko ohjelman ajan Teemu Vehjaojaksi ja muutenkin koko ohjelman sisältö oli tuota tutun puhdasta poliittista ja oikeistolaista vittuilua, jota meihin poliittisesti Suomen valtiovallan vainoamiiin toisinajattelijoihin täytyy aina välillä kohdistaa julkisessa sekä kaupallisessa mediassa. Mutta jos taas kestät tuon poliittisen vittuilun suorissa lähetyksissä, niin lopulta nämä eivät uskalla kutsua sinua enää minnekään radioon tv-ohjelmista puhumattakaan.

Perttu Häkkinen edusti YLE:n toimittajakunnassa sitä hyvin harvinaista polvea, että hän uskalsi kutsua ohjelmiinsa näitä lukuisia julkisuudessa parjattuja henkilöitä joihin kuului myös ufokontaktihenkilöitä.

YLE menetti nyt yhden aikakautemme asiallisimmista radiotoimittajista. YLE Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes totesi vielä miehestä kuinka, "ilman häntä moni mielenkiintoinen asia olisi jäänyt käsittelemättä"


Lähteet: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005788841.html

 https://yle.fi/uutiset/3-10349146