http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, tammikuuta 03, 2020

Helsingin kaupunki uhkaa nyt Malmin ilmailuharrastajia 100 000 euron sakolla ja häädöllä


Teksti: Teemu Vehkala

Malmin lentoaseman kiista Helsingin kaupungin kanssa vuokrasopimuksen kestosta sai heti eilen vuoden ensimmäisenä työpäivänä kovan käänteen, kun nyt Helsingin kaupungin johto uhkailee Malmin lentoaseman ilmailuharrastajia 100 000 eurona sakolla ja häädöllä.

Kentällä on silti ollut pienkoneliikennettä tavalliseen tapaan, mutta ainakaan näitä kaupungin uhkailemia betoniporsaita siellä ei olla vielä nähnyt ollenkaan.

Helsingin kaupungin ympäristölautakunnan toimialajohtaja Mikko Aho kertoi, että kaupungin tarkastajat kävivät torstaina kentällä paikalla tarkastamassa tilanteen.

Seuraavaksi kuulemma vuokralaisille lähetetään kehoitus noudattaa vuokrasopimuksen ehtoja, Aho kertoo. Mutta jos se ei toimi, niin vuokrasopimukseen on kirjattu sopimussakkoa noin 92 000 euroa.

Kun nyt Ahon mukaan kaupunki vaatii vuokralaisilta korvauksia ja hakee käräjäoikeudelta häätöä, jos ei muu auta.

Tiedot väittävät edelleen, että kenttä olisi jäämässä tämän n. 25 000 ihmiselle kaavaillun asuinalueen jalkoihin, joiden rakennustöiden olisi määrä kuulemma alkaa 2020-luvulla jossain vaiheessa ja tästä asiasta on jo päätetty Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Mutta lentoaseman lentotoimintaa puolustelevan yhdistyksen jäsenet ovat jättäneet kiitotiealueesta laadinun vuokrasopimuksen purkamisesta johtuvan valituksen Helsingin hallinto-oikeidelle, joten näin ollen tämä koko päätös ei silloin ole vielä täysin lainvoimainen.

Malmin lentoaseman ystävät yhdistys kerää tällä hetkellä nimiä kuntalaisaloitteeseen lentokentän kohtalon kansanäänestyksestä, jonka jo nyt nämä kolme Suomen suurinta puoluetta on todennut, etteivät he halua missään nimessä siitä kansanäänestystä.

Eli vaikka nimiä on jo 22 300 siinä adressissa kansanäänestyksen puolesta, niin kolme suurinta puoluetta taas sanoo, ettei kansanäänestys olisi heidän mukaan mahdollista.

Helsingin-Sanomien mukaan tämä n. 25 000 ihmisen asuinalue ei ole tulossa pelkästään nykyiselle Malmin lentokentän alueelle, vaan mukana olisi peräti 310 hehtaarin laajuinen rakennusalue.

Mutta edelleen tuo rakennuskelvoton savimaa, jonka alle tuo Malmin lentoasema on aikanaan rakennettu, niin ei siihen mitään lähiötä voida rakentaa. Joten pelkkä paalutuskin tulisi tekemään jo itsessään yli 100 miljooan euron tappiot. Mutta kaupunkiko nämä haluaa veronmaksajien taskuilta maksattaa ?

USA:n armeijan ja Naton on hyvin helppo kaapata siitä lentoasema itselleen sotilaskäyttöön, jos he käyttävät Naton ja Suomen välisen isäntämaasopimuksen pykäliä hyväkseen. 

Tähän viittaavat ne tiedot, että jos tämän lentotoiminnan jatkumisesta käydään nyt neuvotteluja Suomen puolustusministeriön ja tämän Malmin lentoasemayhdistyksen välillä.


Lähde: HS