http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, marraskuuta 10, 2012

STOP TALVIVAARA Mielenosoitus 14.11.2012

 

Keskiviikkona 14.11.2012 järjestetään STOP TALVIVAARA mielenosoitus Helsingin eduskuntatalon edustalla.

Kutsumme kaikki mukaan vaatimaan Talvivaaran kaivoksen ympäristökatastrofin pysäyttämistä kaikilla käytettävissä olevilla voimavaroilla. Vaadimme, että aloitetaan Talvivaaran kaivoksen hallittu alasajo lopettamalla uuden malmin räjäytys ja louhintatyöt. Kutsumme kansalaisia pohtimaan onko Talvivaaran kaivos suljettava lopullisesti vaiko jätettävä odottamaan kunnes kaivoksen menetelmät on tutkittu ja testattu, uraaniin ja sen tytärnuklideihin liittyvät riskit kartoitettu ja arvioitu. Vaadimme Talvivaaran k
aivoksen nykyisen kaivosluvan peruuttamista sillä kaivoksen toiminta poikkeaa oleellisesti luvituksessa kuvatusta tilanteesta. Raskauttavimpana pidämme sitä, että uraani pimitettiin lupaprosessissa.

Pohjois-Savosta ja Kainuusta saapuva lähetystö kiertää klo 12 alkaen luovuttamassa StopTalvivaara -adressia ainakin Ympäristöministeriölle, Työ- ja elinkeinoministeriölle, Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle, Säteilyturvallisuuskeskukselle. Voit osallistua lähetystöä tukevaan kulkueeseen liittymällä mukaan lähitulevaisuudessa julkaistavan aikataulun ja kartan mukaiselle reitille haluamassasi kohtaa.

Stop Talvivaara- mielenosoitus ja kansalaisfoorumi aloitetaan klo 16 ja päättyy klo 20

Kutsumme kaikkien eduskuntaryhmien edustajat vierailemaan kansalaisfoorumissa ja vastaanottamaan Stop Talvivaara -kansalaisadressin.

Klo 20---
Yhteistä illanvietto- ja kokoontumispaikkaa etsitään.