http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, marraskuuta 21, 2022

Helsingin sanomien päätoimittajan nousu ja tuho - Mitä kohuiltana ja seuraavana aamuna oikein tapahtui ?


Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi ilmoitti viime perjantaina eroavansa tehtävästään sen jälkeen, kun hänet oli kuulemma aiemmin aamulla otettu kiinni Sanoma talon parkkihallista epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Lehtien kirjoittelun mukaan päätoimittaja Niemi oli osallistunut edellisiltana Sanomatalolla järjestettyyn juhlatapahtumaan, jossa palkittiin mm. kirjailijoita sekä taiteilijoita ja paikalla oli myös HS:n toimittajia.


Bileet kuulemma jatkuivat Sanomatalossa anniskelun päätyttyä klo 22.00 läheiseen Biergausiin, jossa juhlatunnelma yltyi, kun Kaius Niemi nähtiin soittavan villista haitaria. Hänen haitarinsoittonsa oli kuulemma jo aikaisemmissakin juhlissa kuulunut hänen vakionumeroihin.

Bierhaus oli kuitenkin auki vain klo 1:00, jonka jälkeen kuulemma ne juhlavieraat jotka vielä jatkoivat bilettämistä siirtyivät sieltä kuulemma rautatieaseman viereiseen Vltava ravintolaan, joka oli auki klo 3:00 asti.


Sitten MTV3 uutiset väittää, että voimakkaasti päihtynyt Kaius Niemi nähtiin liikkuvan autoonsa n. klo 7:20 seuraavana aamuna ja hänen aikeensa estettiin, kun Sanomatalon parkkihallin vartijat sulkivat parkkihallin portin, jonka seurauksena kuulemma Niemi oli törmännyt autollaan johonkin, jonka seurauksena hänen autonsa takaosaan tuli vaurioita.

Tämän jälkeen sitten 3 vartijaa pysäytti Niemen auton ja veti hänet ulos autosta, minkä jälkeen häntä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Niemi itse twiittasi tapahtuneesta ja kertoi poliisin epäilevän häntä törkeästä rattijuopumuksesta, jonka jälkeen hän kertoi esittävänsä nykyiselle Sanoman hallitukselle, etten katso enää voivani jatkaa nykyisessä tehtävässäni vastaavana päätoimittajana.

Biletysillan aikalinja

Sanomatalon bileet jatkuivat Bierhausissa klo 22.00

Vltavat sulkeutui klo 03.00

Missä Kaius Niemi vietti aikaansa sen jälkeen... Missä olivat jatkot? Näitä tietoja ei enää lehdistä nähdä.

Mutta kaiken logiikan mukaan ilmeisesti väkijuomia on lähdetty nauttimaan tod. jonkin läheiseen hotelliin kuten esim. Sokos Hotel.

Toinen asia on sitten se, että minne tällä Niemellä oikein oli aikeita lähteä ajamalla omaa autoaan noin kovassa humalassa, vai eikö hän enää uskaltanut tilata taksia tuossa kunnossa ? 

Jo Hannu Karpo kertoi tässä muutama vuosi julkaistussa dokumenttielokuvassaan, kuinka hänen ohjelmistaan aikanaan valitti 80-luvulla eräs helsinkiläinen poliisipäällikkö. Mutta nämä sen valitukset loppuivat siihen, kun Karpo sanoi sinne päin, että hän tulee sitten tulevassa ohjelmassa raportoimaan kaikki ne kerrat, kun te olette ajaneet humalassa autollanne töihin.

Tämän puhelinkeskustelun jälkeen kyiseinen poliisipäällikkö hankkiutui sitten enneaikaiselle eläkkeelle.

Että kyllä näitä isojen firmojen johtajia ajelee umpikännissä koko ajan, mutta miksi juuri Kaius Niemi jäi tästä nyt tällä tavalla rysän päältä kiinni ? Kun aivan yhtä hyvin tämä käry oltaisiin voitu jättää raportoimatta mediassa, kun jopa Niemi olisi voinut sitä yrittää pantata HS:n päätoimittajana.


Europarlaamentaarikko Sirpa Pietikäinen tuomittiin vuonna 2003 törkeästä rattijuopumuksesta, kun hän ajoi Hämeenlinnan rautatieasemalla kännipäissään lumivalliin, johon auto sen jälkeen juuttui kiinni. Tuosta tuli Pietikäiselle 40 päivän ehdollinen vankeustuomio ja 15 päiväsakkoa. Pietikäinen toimi kansanedustajana vuosina 1983-2003. Europarlamentin jäsen hän on ollut vuodesta 2008 asti.

Mutta jos nämä lehtijutut tosiaan pitää paikkansa tuosta Niemen känniajelusta tuona kohuaamuna, niin silloinhan nämä Sanomatalon portin sulkeneet vartijat pitäisi palkita, koska silloin saatettiin säästyä ihmisvahingoilta. Siellä kun oli ihmisiä menossa töihin ja viemässä lapsiaan tarhaan tuohon aikaan tuon parkkihallin ulkopuolella.

Suomessa vuosina 2019-2021 kuoli keskimäärin n. 47 ihmistä rattijuopumustapauksissa ja loukkaantui 430 ihmistä.

Rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu hyvin paljon nuoria, koska kuolleista neljännes ja loukkaantuneista kolmannes ovat yleensä n. 15-24 vuotiaita.