http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2024

Nigerialainen pankkiiri kuoli helikopterionnettomuudessa Kaliforniassa


Helikopteri syöksyi alas Kalifornian autiomaahan viime perjantaina 9.2.2024 n. klo 10.00 illalla paikallista aikaa.

Kyydissä oli kuusi ihmistä, joista yksi kuollut oli Nigerialainen pankkiiri Herbert Wigwe (57) (kuvassa), joka toimi nigerialaisen Access pankin pankinjohtajana.


Muita samassa helikopteriturmassa kuolleita olivat Abimbola Ogunbanjo (61), joka taas toimi nigerialaisen osakeyhtiön charimanina vuosina 2017-2021 ja työskenteli myös Nigerian Exchange Group Plc:n palveluksessa 2021-2022 vuosina.

Wigwellä oli rakenusprojekteja käynissä mm. 500 miljoonan dollarin yliopisto rakennushanke, jonka tarkoituksena oli antaa Afrikkalaisille opiskelijoille koultusta mm. finanssi ja teknologia-alalta. Rakennushankkeessa olivat mukana mm. miljardööri Aliko Dagonte, joka on yksi Afrikan rikkaimmista miehistä.


Oliko tämä onnettomuus ? 

Aina silloin kun hyvin varakkaita ja vaikutusvaltaisia ihmisiä kuljettava helikopteri putoaa alas, niin nousee paljon kysymyksiä ilmoille, kun jos näihin ei liity onnettomuudet, niin silloin nämä ovat mm. tiedustelupalveluille työskentelevien palkkasotureiden peiteoperaatioita.

Eli niillä on tarkoitus saada jotkut vaikutusvaltaiset ihmiset hiljennettyä ja lavastamalla ne mm. helikopterionnettomuuksiksi. Tällaisia mm. ovat olleet aikaisemmin Suomea ja Viroa koskettanut Copterlinen onnettomuus vuodelta 2005, jolloin Suomen ammattiyhdistysliikkeen johtoa kuljettanut helikopteri putosi hyvin hämärissä olosuhteissa Tallinnan edustalle Naissaaren viereen mereen.


Onnettomuudessa menehtyneiden joukossa olivat Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtaja Matti Kopperi (s. 1944), keskuksen apulaisjohtaja diplomi-insinööri Marjut Ruotsalainen (s. 1952), keskuksen hallituksen puheenjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliiton työsuojelujuridiikan asiantuntija Tapio Kuikko (s. 1951), keskuksen hallituksen varapuheenjohtaja, SAK:n yhteistoimintasihteeri Pentti Vainio (s. 1946) ja SAK:n apulaisjohtaja Ari Seger (s. 1954). Ari Segerin oli tarkoitus aloittaa lokakuussa 2005 Kopperin seuraajana Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtajana


Lähde: https://www.livemint.com/news/top-nigerian-banker-killed-in-helicopter-crash-in-california-11707607414772.html