http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, marraskuuta 18, 2023

Törkeää rahanpesua Vantaan kuusijärvellä

Uskoisitko sinä, että tämä ylläolevalla videolla näkyvä Vantaan kuusijärven uimapaikan viereen rakennettu tönö, joka on upouusi grillikatos maksaisi kokonaisuudessaan 600 000 euroa ? 

Ei tasan ole maksanut 600 000 euroa tuo grillikatos, mutta ylijäämä rahat ovat todennäköisesti menneet joidenkin roistojen liiviin.


Vantaalta saa jo pelkästään 598 000 eurolla 172 m2 kokoisen vuonna 2021 valmistuneen omakotitalon tontteineen päivineen. 

Mutta jos tuon talon hinnoittelun pistäisi Vantaan kaupungin logiikalla, niin jos tuo grillikatos maksoi 600 000 €, niin jos tuo kusen 598 000 euron talo myytäisiin Vantaan kaupungille, niin silloin sen hinta olisi varmaan jokunen 19 500 000 euroa, josta todellinen talon hinta olisi se 598 000 euroa, jonka jälkeen yli jäisi vielä 18,9 miljoonaa euroa, mutta kun se talon hinnaksi laitettiin paperilla se 19 500 000 euroa, niin enää näitä ylijäämä miljoonia ei tarvitisi enää minnekään raportoida, kun ne menevät sitten talon hankkeen takana oleville rikollisille sulle-mulle. 


Saihan Vantaan kaupungin ex kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki n. lahjuksista 2,5 vuoden ehdottoman vankeustuomion muutama vuosi sitten. 

Peltomäen katsottiin saaneen rikoshyötynä 138 500 euroa eräältä arkitehtitoimistolta ja tämän omistajalta. Samalla Peltomäki asui kyseisen arkitehtiyhtiön omistamassa asunnossa vuokralla, huomattavasti markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla.


Kuusijärven rahanpesu operaatiot

Kuusijärvi on pieni järvi Vantaan itäosassa Kuninkaanmäen ja Päiväkummun välissä. Siellä sijaitsee myös Vantaan kaupungin omistama virkistysalue ja uimaranta saunoineen.

Nyt muutama vuosi sitten jotkut rikolliset joilla oli yhteyksiä Vantaan kaupunginjohtoon päätti järjestää törkeän rahanpesun, jonka kohteeksi otettiin Kuusijärvi.

Ensin remontoitiin Kuusijärven uimapaikan parkkipaikka ja hintalapuksi laitettiin tuolle urakalle peräti 3,8 miljoonaa euroa.

Grillauspaikan hinnaksi tuli tuo edellämainittu 600 000 euroa.

Sitten kuusijärven uimapaikan viereen kaavailtiin nyt uudet savusaunat, joiden hinnaksi laitettiin paperille 2,17 miljoonaa euroa.

Vessankin hinnaksi laitettiin 600 000 euroa, jonka yhteyteen tulee myös infokatosten ja wc-tilojen yhdistelmä.

Alueelle rakennettiin myös uusi pulkkamäki, jonka hinnaksi laitettiin myös 600 000 euroa.

Nyt vielä kerrotaan, että alueelle aiotaan vielä tulevaisuudessa rakentaa uusi päärakennus vasta 2030-luvulla, jonka kustannusarvioksi arvioitiin 19 miljoonaa euroa.

Tässä juuri toteutuu tuo, että jos tuo n. 150 neliön omakotitalo Vantaalla maksaa sen 600 000 euroa, niin jos sen taas pystyttää Vantaan kaupunki, niin silloin sen hinnaksi tuleekin tuo 19 miljoona euroa paperilla. Vaikka taas talon rakennuttajille maksetaan tuo 600 000 euroa, mutta samalla saadaan pestyä rahaa se 18 400 000 ylijäämä, joka sitten voidaan joko pistää piiloon noiden roistojen yksityisille Sveitsin tileille.

Suosittelisin jokaista Suomen kansalaista, jotka ovat veronmaksajien rahoistaan huolissaan tekemään poliisille tästä rikosilmoituksen, koska tämä Vantaan kuusijärven urakoiden alta näkyy ilmiselvä rahanpesu, koska tuollaiset edellämainitut tönöt eivät maksa 600 000 euroa, varsinkin kun tuonkin grillikatoksen rakentajina ovat todennäköisesti vielä toimineet Virosta Suomeen tulleet rakennusmiehet alhaisemmalla palkoilla, kuin mitä Suomalaiset rakennusmiehet. 

Mutta valitettavasti tuollainen edellämainittu rahanpesu  Suomen veronmaksajien rahoilla on kuitenkin arkipäivää ja siihen ei oikein haluta puuttua, koska monet kaupunginjohtajat elävät saman korruption alla, josta esimerkkinä tämä ex Vantaan kaupunginjohtajan lahjusrikos vankeustuomio.

Poliisin tulisi siis selvittää se, että syyllistyikö tämä Vantaan kuusijärven urakoista vastaava taho törkeään rahanpesuun, kun se ylihinnoitteli mm. grillikatoksen hinnan noin ylös ? 

Sillä se on päivänselvää, ettei se grillikatoksesta laskutettu hinta ollut tuo 600 000 euroa oikeasti, vaikka se on paperilla saatu ehkä siltä näyttämään.