http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Tekijäinoikeusmonopolin oikea käsi TVVKTTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus) on yksityinen organisaatio joka tuomitsee joka vuosi useita yksityishenkilöitä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin mm. vertaisverkon ylläpitämisestä. Korvaussummat ovat täysin järjettömiä kuten erään kaksikon saama 800 000 EUR suuruinen korvausvaade DC-hubin ylläpidosta. Edes oikeista rikoksista ei yleensä voi saada näin suuria korvaussummia. Mutta ottaen huomioon sen kenen etuja TVVK oikeasti ajaa ?

He väittävät ajavansa musiikintekijöiden etuja. Mutta tämä on täyttä paskapuhetta sillä tekijäinoikeusmonopolimafiat kuten RIAA (Recording Industry Association of America) ajaa vain oman korporaationsa etuja ja tästä syytä se sai mm. aikanaan ostettua Spotify palvelun 175 miljoonan euron arvoisia osakkeita pilkkahinnalla (n. 10 000 EUR).

TTVK saa joka vuosi yli 200 000 euroa jokaisesta tyhjästä CD/DVD-levystä mp3-soittimista ja ulkoisista kovalevyistä perittävää yksityisen kopioinnin hyvitysmaksua. Näin tämä tarkoittaa automaattisesti sitä, että kun ostat tyhjiä DVD-levyjä tai ulkoisen kovalevyn niin tuet silloin näitä järjettömiä oikeusmurhia.

Lähes miljoonan euron korvausvaatimukset yksityisille, ei-kaupallisesti toimiville p2p-palvelujen ylläpitäjille alkavat jo muistuttaa Yhdysvalloissa käytössä olevia tähtitieteellisiä rangaistusluonteisia korvauksia. "Suomessa on todennäköisesti yksi maailman tiukimmista tulkinnoista palveluntarjoajan vastuun suhteen ja tuomitut korvauksetkin alkavat olla jo kansainvälistä huippuluokkaa.