http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Tekijäinoikeusmonopolimafian ajama ACTA tekee tuloaanSuurten tekijäinokeusmonopolimafioiden (mm. RIAA) ajama, mutta maailmalla ristiriitaisia tunteita herättävä väärentämisenvastainen kauppasopimus ACTA nytkähti eteenpäin kun kahdeksan maata allekirjoitti sopimuksen Tokiossa järjestetyssä tilaisuudessa Lokakuun alussa.

Kauppasopimus tunnetaan yleisemmin lyhenteellä ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

ACTA:n soveltamisalaan kuuluu myös digitaalisessa ympäristössä ja internetissä tapahtuva teollis- ja tekijänoikeuksien täytäntöönpano (piratismi).

Sopimusneuvottelut käytiin alusta loppuun suljetuin ovin. ACTA:n salamyhkäisyyttä kuvaa myös se, että hankkeella ei ole edes nettisivuja, josta kansalaiset voisivat saada tietoja.Yksi ACTA:n tavoite on pakottaa internetoperaattorit valvomaan, että heidän asiakkaansa eivät lataa musiikkia tai elokuvia internetistä. Mutta tällä verukkeella pyritään myös pistämään pantaan koko internetin vallitseva sanavapaus. Sillä myös blogikirjoittaminen halutaan saada ACTA:n toimesta uuden sensurin alle. Jotta saataisiin estettyä internetissä vallitseva avoin ja tutkiva journalismi.

Euroopan parlamentti uhkaa nyt oikeustoimilla, mikäli se ei saa salassa valmistellun sopimuksen neuvotteluasiakirjoja nähtäväkseen. Meppejä huolettavat etenkin sopimuksen yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevat puutteet. ACTA-sopimuksen salassa valmistellut suunnitelmat ovat röyhkeä loukkaus jokaista EU:n kansalaista kohtaan.

Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto onkin todennut, että komissio ajaakin vain suuryritysten (tekijäinjoikeusmonopolit) etuja kansalaisten etujen sijaan.