http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, marraskuuta 07, 2014

Talvivaara tuli tiensä päähän, vai tuliko ?

 


Hämärästä uraaninkaivuusta ja Suomen luonnon tuhoamisesta tunnettu kaivosyhtiö Talvivaara ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin.

Yhtiöllä ilmoitetaan olevan 1,4 miljardia velkaa.

Suurin velkoja on Talvivaaran emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj, jolla on saatavia peräti 891 miljoonaa euroa, joista vielä pääomalainavelkaa on noin 310 miljoonaa.

Valtion vientitakuulaitos Finnveralle Talvivaara on velkaa n. 60 miljoonaa euroa.

Näitä lainasummia kun katsoo niin voi vain todeta, että kyllä se uraaninkaivuu Suomessa on melko kallista puuhaa, jos se todellakin tuottaa näin paljon tappiota. Mutta kaivos on edelleen tuolla saastuttamassa luontoa ja työntekijöiden kaivosura vaakalaudalla. Pekka Perä väittää mediassa, kuinka hänellä on vielä suurin piirtein perseet auki, vaikka hänen verotettavat vuosiansiot olivat viime vuonna peräti 4,9 miljoonaa euroa. 
Eniten Talvivaara-osakkeita on kokoomuksen Pauli Kiurulla ja keskustan Katri Komilla, joilla on kummallakin 20 000 yhtiön osaketta.

Muutama vuosi sitten silloisen ministeri Paula Lehtomäen aviomies Jyrki Sahlsten oli jostain kuullut, kuinka Talvivaaran osakkeet tulisivat jossain vaiheessa pomppaamaan ja pisti n. 300 000 euroa kiinni Talvivaaraan. Eli rohmusi itselleen 51325 kpl Talvivaara Oyj:n osaketta. 

Nyt taisi sijoitukset mennä aika huonosti, kun myös tunnetut muut sijoittajat kuten:

Ben Zyskowicz (kok) (8 000)
Antti Lindtman (sdp) (7 273)
Raimo Piiraisella (sdp) (5 000) 
Reijo Hongistolla (ps) (1 400)
Harri Jaskarilla (kok) (1 000)
Mika Niikolla (ps) (700)

Ministereistä maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok) on ainoa, jolla on salkussaan Talvivaaraa. Orpon Talvivaara-omistus on 6 500 osaketta.

 

Joku tässä Talvivaaran konkurssissa kuitenkin haisee, sillä energianegatiivinen uraanintuotanto kun on pääasiassa tarkoitettu vain ydinaseteollisuuden lopputuotteeksi. Niin oliko Talvivaara Oyj alunperin rakennettu vain USA:n ja Naton ydinaseteollisuutta varten ja oliko se tarkoitus ajaakin konkurssiin, jotta Suomen valtio voisi sitten maksaa nuo 1,4 miljardiin kohonneet jättitappiot pois alta ?

Toinen vaihtoehto on taas se, että Talvivaara Oyj:n omistukset ostaa joku toinen suuryhtiö itselleen ja jos sellainen tapahtuu, niin tämähän jo suoraan todistaa sen, että tämä uraaninkaivuu ei sittenkään ollut niin tappiollista toimintaa, kuin mitä mediassa annettiin ymmärtää.

Yksi asia vielä mitä mediassa ei kerrota, joka liittyy uraaninkaivuuseen on se, että lähes kaikki tämä ydinaseteollisuuteen tuotettu uraanibisnes on pimeätä. Joten silloin siitä ei kerry Suomen valtiolle lainkaan verotuloja. Joten silloinhan koko "tappiollinen" kaivostoiminta on pelkkää julkista harhautusta.

Suomen valtamedia kuitenkin tulee tästä Talvivaara gatesta jauhamaan muutaman viikon yhteen soittoon, jonka jälkeen sitten asia jätetään ns. hautumaan. Mutta jos nyt vielä mietitään tuota, että jos uraaninkaivuutoiminta on näin tappiollista toimintaa, niin kyllä on ollut varsinkin nuo Kokoomuksen sijoittavat aika tyhmiä, kun ovat oikein laittaneet satojatuhansia euroja riskisijoituksia ja hävinneet kaiken. Tapahtuikohan vielä sijoituksetkin itse Kokoomuksen puolueen rahoilla, jolloin tappioriski oli minimoitu. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, niin joku tässä Talvivaaran konkurssisotkussa haisee ja pitkälle.Kazakstan on Australian ja Kanadan jälkeen kolmanneksi suurin uraanintuottaja.

STOP Talvivaara aktivistit vaativat aiemmin tänä vuonna saada nähdä Talvivaaran tuottamat uraanimäärät, mutta niitä ei suostuttu heille kertomaan. Mutta aktivistit laskivat sen itse:

Talvivaara on louhinut tähän mennessä 54 miljoonaa tonnia malmikiveä. 

Kivessä on keskimäärin uraania 0.0017 (painoprosenttia); 15-20 mg kilossa. 

Sivukiven louhinnassa nousee uraania esiin yhtä paljon kuin varsinaisen malmikiven louhinnassa. 

Talvivaarassa on siis laitettu liuotuskasoihin 54 000 000 tn x 0.0017/100 = 918 tonnia uraania, gramma-arvion perusteella 810-1080 tonnia.

Paljonko on tuhat tonnia? 

Tuhat tonnia uraania on suuren ja pienen
uraanimalmion raja. Talvivaara on Suomen tunnetuista uraanivarannoista
määrällisesti suurin (OECD 2004, NEA No. 5291. s.130-131).


Pitoisuudet ovat pieniä, mutta määrä valtava. Päästäkseen tavoittelemaansa (vähintään) 350 tonnin uraanin vuosituotantoon Talvivaarassa tulisi louhia jättiläismäinen määrä malmia. 

Tähän asti kaivoksen nikkelin ja sinkinsaanti on ollut noin 40 % liuotuskasojen malmista. Tällä saannilla pitäisi louhia vuodessa 52 miljoonaa tonnia, jotta saataisiin 350 tonnin uraanin vuosituotanto. Tuokin määrä on suurempi kuin EU:n viimeisimmän Tsekin uraanikaivoksen tuotto, joka tuotti n. 320 t uraania vuodessa. Talvivaaran ympäristöluvan mukainen louhintaraja on kuitenkin vain 15 miljoonaa tonnia malmikiveä.


On skandaali, että Talvivaaran uraaninkäsittelyn ympäristövaikutuksia ei ole arvioitu eikä tutkittu louhinnasta alkaen, vaikka YVA-asetus sitä selkeästi vaatii. Uraania ei arvioitu kaivoslupakäsittelyssä eikä ympäristölupakäsittelyssä. Missä uraani piilee? 

Meillä on vahvoja syitä epäillä, että uraanin liukeneminen prosessiliuokseen on korkeintaan nikkelin ja sinkin 40 % saannin luokkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että rikastuskasoissa (liuotuskasat) on edelleen n. 600 tonnia uraania, kipsisakka-altaisiin on johdettu vajaa 300 tonnia ja nikkelirikasteen mukana Harjavaltaan on mennyt korkeintaan muutamia kymmeniä tonneja uraania. Loput kymmenet tonnit ovat kaikkialla siellä, mihin kipsisakka-altaan nestettä on vuotanut tai johdettu.

Otimme näytteitä kipsisakka-altaan (marraskuu 2012) vuodon jälkeen kaivospiirin ulkopuolelta Mourunpuron suistosta ja keväällä Ylä-Lumijärven appelsiinimehun värisestä kellertävästä sakasta heti sedimentin päällä. Tulokset lienevät Suomen ennätysluokkaa. Mourunpuron näytteessä oli uraania 188 mg kilossa (kuiva-aineesta) ja "appelsiinimehussa" 330 mg/kg (ka). Huomattavaa on, että appelsiinimehun värisessä sakka-näytteessä oli alumiinia peräti 17 % ja Mourunpuron näytteessäkin 9 %.

Talvivaaran kaivokseen on viipymättä laadittava uraanitase sisältäen tytärnuklidit, saastuneet alueet on paikallistettava ja puhdistettava sekä kaikki uraaniin liittyvät ympäristövaikutukset ja päästöt kartoitettava. 

Hajoamistuotteiden säteilyriskien lisäksi tulee muistaa myös uraanin kemiallinen myrkyllisyys ja herkkä vesiliukoisuus. Talvivaaran jätevesipäästöjen kautta tämä on erityinen ongelma Kainuun ja Savon vesistöjen eliöstölle. Yhtiö tavoittelee toiminta-ajalleen peräti 20 000 tonnia uraania. 

Se on paljon, kun 1000 tonnia on pienen ja suuren uraanimalmion raja. Vertailuna voi käyttää sitä, että Iran juhli pari vuotta sitten löytäneensä merkittävän 3000 tonnin uraanimalmion.

Samalla on kuitenkin todettava, että Talvivaaran tavoittelema 350-500 tonnin uraanin tuotanto/vuosi on unelmahöttöä, sillä Talvivaaran mustaliuske ei ole malmia sanan varsinaisessa merkityksessä. Louhinnalle ei ole taloudellisia perusteita.


Antti Lankinen, Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piirin kaivosvastaava
Johan Heino, pj, SLL Kainuu
Mika Flöjt, tutkija FM
Lasse Flöjt, insinööri
Sami Maaranen, Stop Talvivaara-kansanliike


http://www.stoptalvivaara.org/fi/tiedote19052014.html 

Talvivaaran suurin omistaja on Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidium 318 329 000 osakkeellaan (omistusosuus 15,2 prosenttia).

Keskustan puheenjohtaja ja tod. tuleva pääministeri Juha Sipilä totesi viime keväänä Ylellä, että koko Solidiumin voisi myydä Suomesta pois ja näin saataisiin n. 10 miljardin myyntituotot.

Myyntituotot kenelle? Suomelle... Vai HYVÄ VELI herrojen ja monikansallisten yhtiöiden rosvojen taskuun?

Kannattavat valtionyhtiöt pitää nyt myydä pois Suomesta kilpaa ja kiire on kova. Tätä touhua kun on nyt seurannut sivusta, niin eihän tässä ole mitään tolkkua. Joku ulkoinen ja monikansallinen taho tekee Suomesta ensimmäisen Skandinavian köyhimmän siirtomaan. Täältä haluaa ahneet monikansalliset yhtiöt yksityistää pohjavedet, jotka ovat myös maailman vauraimmat vesivarannot.

Uraanintuotanto tässä suhteessa vaikuttaa enemmänkin siltä, että koko pimeä ydinaseteollisuuden kanssa käytävä kauppa tehdäänkin salassa ja naamioidaan tuo uraaninkaivuutoiminta julkisesti tappiolliseksi. 

Talvivaaran konkurssin lopulta maksaa kukapas muu kuin köyhä kansa ja verovaroin nuo 1,4 miljardia maksetaan pois, jolloin sitten taas päästään jatkamaan tätä luonnon tuhoamista ja USA/Naton harjoittaman ydinaseteollisuuden  tukemista.

 

Kaikki tämä tuhoisa kansallisomaisuuden myyminen pois veroparatiisihuijareille kertoo myös siitä, että Suomalaisia sijoittajia kustaan koko ajan silmään. Me olemme liian sinisilmäinen kansa, jonka poliittiset päättäjät on ostettavissa, kunhan hinta on vaan oikea niin sillä kyllä myydään vaikka koko Suomi pois.

Nämä Suomen pohjavesistöihinkin liittyvät tulevaisuusnäkymät ovat vaarallisia, sillä joskus 2050 jälkeen maailmassa käydään vielä sotia "puhtaan juomaveden" resursseista ja minkäs vesilammikoiden päällä koko Suomi makaa (pohjavesien). Ellei ne jo siinä vaiheesa ole ahneiden monikansallisten yhtiöiden hallussa, niin mitä tässä enää on sitten tehtävissä. 

Suomi todellakin on puhtaan juomaveden Saudi-Arabia ja sen tietävät myös nuo röyhkeät elintarviketeollisuuden pahamaineisimmat suuryhtiöt, kuten Nestle tai Monsanto ja siinä vaiheessa kun näiden elintarviketeollisuuden mafian miehet tulevat Suomeen käymään neuvotteluja Suomen pohjavesivarantojen yksityistämisestä, niin se tietää sotaa jos Suomen valtionjohto uskaltaa sanoa näille rosvoille EI.

Marko Sihvonen oli siis aikanaan tuon 2010 vuoden helmikuussa Helsingin eduskuntatalon edessä pidetyn mielenosoituksen puhtaiden juomavesien säilyttämisestä varsin aikaansa edellä.

Tuolloin tapahtui myös eräs suuri kohtaaminen, kun aiemmin vielä tässä elämässä toisilleen tuntemattomat aktivistit kokosivat voimansa ja käyttivät kaiken energiansa internetin välityksellä tapahtuvaan mielenilmaukseen. Se pelästytti päättäjät ja aina rapakon takaa asti painettiin paniikkinappulaa, että nyt on suomen kansan aktivistit radikalisoituneet liikaa, kun heillä on oikein kolmen asuntovaunun kokoinen komentokeskus Helsingin eduskuntatalon edessä. 

Eliitille kasvoi siis jo vallankumouspelko ja tuo vain n. 10 henkinen mielenosoitusporukka tuhansine internetin kautta vaikuttaneine taustatukijoineen saivat Suomenkin eliitissä pelon liikkeelle, että jopa pieni vallankumouksen vaara oli jo olemassa. Todellisuudessa tuolloin tapahtui jo suuri tietoisuuden vallankumous, kun suuri joukko entuudestaan toisille tuntemattomia aktivisteja tapasi ensimmäistä kertaa tässä elämässä ja verkostoitui keskenään. 

Monet jopa ihmettelivät, että mistä se energia oikein oli peräisin, kun monet vaikuttivat kuin aikaisemmista elämistä tutuilta. Mutta kun juttu onkin siinä, että tämä aktivistiporukka ja sen suuri henki on ollut edellisissäkin elämissä läsnä ja otimme osaa mm. Ranskan vallankumoukseen. Maallikolle näitä juttuja on vaikea kertoa koska he eivät ole perillä menneistä elämistä. Mutta sinne asti ulottuva energia on meidän jokaisen käsillä ja osilla se tapahtuu usein heidän sitä tietämättään.Tämä Marko Sihvosen yhden miehen mielenosoituksesta alkanut mielenilmaus helmikuussa 2010 päättyi lopulta siihen, että Suomen poliittiselle eliitille tuli paniikki päälle ja he lopulta toivat betoniporsaat eduskuntatalon parkkialueille, jottei sinne enää yhdenkään mielenosoittajan asuntovaunuja tai henkilöautoja pystyttäisi jatkossa pysäköimään. Tämä siis näyttää ihan käytännössä sen, että miten suunnaton vaikutusvoima vain muutamalla 10-20 radikalisoituneella suomalaisella voi olla. Että pitämällä vain julkista kokoontumista ja puhumalla totuutta netissä, voi saada kokonaisen rikkaan eliitin aivan paniikkiin.

Tuolloin 1700-luvun Ranskassa me halusimme muuttaa silloista Ranskan valtiollista johtoa parempaan. Mutta  nyt me haluamme itsenäisen Suomen ja tämä tilanne on todella haastava, koska Suomen hallinto on läpi korruptoitunut Valkoisesta talosta tulleesta geopoliittisesta saasteesta. Setä Samulin aikainen Naton käskyvalta ei kuulu Suomeen ja siitä täytyy Suomen valtionjohdon myös taistella, mutta suomineidon kädet ollaan jo sidottu ja se ollaan pakkonaitettu Setä Samulin kanssa. 

Vallankumous on jo tapahtunut tietoisuuden tasolla ja sinä olet siitä vastuussa, että millä tavalla käytät omia voimavarojasi sen eteen. Suomi saadaan irti EU:sta ja irti pankkiunionista. Markka saadaan lopulta palautettua ja kaikki tämä EU:n kurjistamispolitiikka ja taloudellinen suuronnettomuus saadaan vältettyä. Se edellyttää vain asenteenmuutosta sekä Suomen kansassa yksilötasolla, että myös päättäjien tasolla. 

Koska me kaikki olemme kuitenkin yhtä ja siinä tavallaan kuin kaikki samassa veneessä. Joten tästä uppoavasta EU-laivasta pitäisi suorittaa evakuointi. Mutta näille sionistieliitin rosvopankkiireille heitetään aina ne ensimmäiset pelastusrenkaat, kuten ollaan mediasta nähty. USA:n huumerahapankit pitää aina ensin pelastaa jos tulee suurempi talouskriisi.

Suomen on nyt tullut kuitenkin aika irtaantua Euroopan unionin talouskurjuudesta ja tämä loputon valtionyhtiöiden myyminen monikansallisille yhtiöille vain köyhdyttää valtiota entisestään. Kuka tästä touhusta hyötyy muut, kuin vain nämä rikolliset itse.

Talvivaaran uraaninkaivostouhu tuotti valtiolle nyt 1,4 miljardia tappiota. Mutta paljonko se tuotti omistajilleen pimeätä voittoa? 

Sen voimmekin vain kuvitella, koska tätä ei taas media uskalla kertoa, että paljonko esim. Kokoomuslaiset sijoittajat saivat talletettua mm. Sveitsiin tai Holding yhtiöihin, noita Talvivaaran tuottamia pimeitä uraaninmyyntivoittoja.


Lähteet:  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/pekka+pera+sai+muhkeasti+paaomatuloja/201411706214

http://www.iltalehti.fi/talous/2014110618813696_ta.shtml 

http://www.uusisuomi.fi/raha/73913-ministeri-loi-luvut-poytaan-nyt-paljastui-suomen-talvivaara-lasku

http://uraanitieto.net/HS091206.htm