http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, toukokuuta 26, 2016

Ruotsi hyväksyi Naton isäntämaa ja miehityssopimuksenRuotsin valtiopäivät päättyivät eilen äänestykseen, jossa Ruotsi hyväksyi Naton isäntämaa ja miehityssopimuksen lopulta äänin 291-21. 

Tämä nyt tarkoittaa sitä, että jos Nato saa aikaan sotilaallisen kriisin Euroopan ja Venäjän välille, niin Ruotsi miehitetään myös Suomen lisäksi.

Suomessa tämä sama NATO:n miehityssopimus hyväksyttiin jo 1. syyskuuta 2014 kenraali Jarmo Lindbergin toimesta ja se tehtiin eduskunnan seläntakana ilman demokraattista äänestystä, mikä on jo maanpetos. 

Mutta koska suomessa tapahtui hieman aiemmin salainen sotilasvallankaappaus, niin tästä syystä kenraalit johtavat nyt suomea, eikä Tasavallan presidentti. Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman puolusti aamulla isäntämaasopimusta. Widman näki isäntämaasopimuksen takeena erityisesti Venäjän uhkaa vastaan.

Nyt kaikki Ruotsin porvaripuolueet maltillinen kokoomus, liberaalit, kristillidemokraatit ja keskustapuolue kannattavat Ruotsin liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Mistä asti Ruotsin ryssäviha on peräisin


Ruotsin tasavallan ryssävihalla on hyvin pitkä historia, joka ulottuu aina 1800-luvun alkupuoliskolle, jolloin käytiin Suomen sota Ruotsin ja Venäjän välillä vuosina 1808-1809.

Sota päättyi Venäjän voittoon ja ruotsin alusmaana ollut suomi liitettiin sen jälkeen Venäjän keisarikuntaan.

Ruotsi menetti suomen sodassa myös Ahvenanmaan, joka liitettiin suomeen ja venäjän keisarikuntaan Haminan rauhassa 1809. Vaikka Ahvenanmaalaiset pyysivät saada jäädä osaksi Ruotsia, mutta tähän ei suostuttu ja Ahvenanmaasta tuli osa Suomen suuriruhtinaskuntaa.

Tämä katkeroitti ruotsalaista eliittiä ja huhujen mukaan ruotsin armeijan kadeteilla on edelleen vuosittainen rituaali, jossa he ottavat hihoistaan yhden napin pois, joka symboloi suomen ja ahvenanmaan menetystä.Ruotsin armeijalla oli jopa kylmässä sodassa salainen suunnitelma, että jos Suomi joutuisi Neuvostoliiton hyökkäyksen kohteeksi, niin ruotsalaisjoukot valtaavat Ahvenanmaan.

Vuonna 1973 laadittu puolustussuunnitelma oli aikanaan niin salainen, etteivät sitä tienneet edes Gävlen rykmentin omat upseerit.

Vaikka Ahvenanmaa on ollut demilitarisoitu Krimin sodan päättymisestä asti, niin se on edelleen ruotsin sotilasjohdon kenraaleille katkera asia, koska he haluaisivat palauttaa sen takaisin ruotsiin lupia kysymättä. Mutta joutuisivat silloin väkisinkin konfliktiin suomen kanssa.


Lähteet: http://yle.fi/uutiset/ruotsin_valtiopaivat_hyvaksyi_naton_isantamaasopimuksen__venaja_on_arvaamaton/8906542

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000864997.html