http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, toukokuuta 31, 2016

Puolimiljoonaa suomalaista kilpailukyky sopimuksen alle


Viime yönä päättyivät neuvottelut kuntapuolella kilpailukykysopimuksesta ja nyt sillä sektorilla työskentelevät lääkärit, opettajat ja kunta-alan tuntipalkkaiset joutuvat jatkossa työskentelemään 30 min. enemmän viikossa.

Sopimusta aletaan soveltamaan virkamiesten ja työntekijöiden osalta 1.2.2017-31.1.2018

Kilpailukykysopimuksen mukainen 24 tunnin työajan pidennys tehdään valtiolla niin, että koko henkilöstön työaika pitenee joko 6 minuuttia päivittäin, tai 30 minuuttia viikossa tai 90 minuuttia kolmessa viikossa.

Lomarahoja aletaan leikkaamaan valtiolla 30 prosenttia vuosina 2017-2019.Mitä tällainen mielivaltainen työajan pidennyt merkitsee raskoilla ja julkisilla aloilla. 

Se merkitsee sitä, että työuupumuksien määrä tulee lisääntymään entisestään. 

Kansanedustajat luulevat, että työajan pidennys lisäisi tuottavuutta ja loisi lisää työpaikkoja. Mutta näin tämä asia ei kyllä ole. Sillä työaika pitäisi olla nykyistä huomattavasti lyhyempi, jolloin olisi varaa palkata lisää työntekijöitä. 

Suomessahan on tällä hetkellä kortistossa yli 600 000 työtöntä, joista jo yli puolensataatuhatta ovat vielä hankkineet itselleen akateemisen koulutuksen.

Työttömyys murentaa suomalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja varsinkin kun jokin lähes kymmeniä vuosia yliopistoissa hikoillut akateeminen työtön lähettelee satoja työhakemuksia kuukaudessa tuloksetta. 

Niin eräällä suomalaisella korkeakouluopettajalla oli aikanaan tapana laskea leikkiä, että tuollaisella satojen työhakemusten rumballa alkaa helposti syntymään kotimaisia terroristeja, kun näille akateemisille työttömille selviääkin se totuus, minkälaisen mädännäisen järjestelmän päälle he ovat joutuneet. 


Työttömyyden + ja miinuspuolet


Mediassahan työttömiä on syyllistetty aina 90-luvun lamasta lähtien.

Heistähän on tehty jo nykyisen suomen heikon viennin syntipukkeja, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Oikeistolainen miljooniensa päällä istuva eliitti on sen sijaan kaiken ajan keskittänyt piilottamaan omaisuutensa suomesta ja käärimään voitot itselleen. 

Tämän kaltainen veroporsastelu Holding yhtiöillä on johtanut suomen viennin heikkoon tilaan ja samalla kun valtio joutuu lainaamaan jatkuvasti tunnin aikana 1.000.000 euroa lisää. Niin näin nopea velkaantuminen tuhoaa suomen entisen hyvinvointivaltion.


Talouden nollakasvu on lisäksi hanke, jolla läntisen rahaeliitin ajamat ajatushautomot romuttavat länsimaisen teollisuuden ja ajavat työttömäksi jääneet miehet juomaan itsensä ulos kadulle. 

Alkoholipolitiikka on hyvin tiivis osa Trilateraalisen komission Euroopassakin ajamaa nollakasvuohjelmaa.

Kun työ on rakennettu länsimaisen miehen kuin naisenkin ainoaksi itseisarvoksi, niin työttömäksi jäänyt ihminen on hyvin hämillään ja henkisesti hukassa. Koska ennen hänen arkipäivänsä koostuivat aivan erilaisista toiminnoista kuin aiemmin.

Mutta työttömyys on tässä suhteessa kaikista kovin oman todellisen itsensä löytämisen haaste, jonka kuka tahansa meistä voi joutua kokemaan. 

Hän joka tarttuu pulloon ja yrittää huuhtoa työttömyyden murheet viinalla tekee juuri näin, kuten eliitti toivoo ja haluaa. Koska työttömät duunarit ovat heille täysin hyödyttöntä valkoista roskasakkia, josta tulee päästä kaikilla keinoilla eroon.

Mutta jokainen työtön ihminen, joka onnistuu löytämään tuon henkisen tasapainon, jota ei sitten edes tämä toimettomuus tule syrjäyttämään. On tässä suhteessa voitto kotiin päin, koska jos löytää oman todellisen itsensä, niin näitä ihmisiä ei enää läntiset suurvallat propaganda koneistoneen kykene enää hallitsemaan.

Työn tarkoituksena on ollut se idea, että kun saadaan ihminen juoksemaan asuntovelkaisena tuon kuukausipalkan perässä. Niin hän ei enää tuossa oravanpyörässä ehdi kasvaa henkisesti ja löytää omaa todellista itseään. 

Hänelle kun kelpaa mielummin se vapaa-aika, jossa televisio hoitaa kaiken ajattelun heidän puolestaan. Mikä on tämän Yhdysvaltain hallinnon sotateollisuuden military industrial complex päätavoite, pitää varsinkin työväestö ruodussa.

Mutta sen lisäksi he ovat vielä onnistuneet aivopesemään työväestön, että saivat heidät uskomaan että työttömien elättäminen olisi yhteiskunnalle se kaikkein kovin siivu.  

Euroopan unionissa vain Tanskalla on korkeimmat sosiaaliturvamenot, jotka ovat 34,3 prosenttia bruttokansantuotteesta. Suomi oli vuonna 2013 tällä listalla vasta kuudes 30 prosentin osuudella.


Työttömyyttä voisi kuvailla vaikka tällä klassisella tuolileikillä, jossa suuri joukko ihmisiä yrittää täyttää vapaana olevat tuolit. 

Jos tuolit symboloivat työpaikkoja, niin jokainen Nokian tai Microsoftin kaltaisen suuryrityksen irtisanomisbuumi veisi näitä tuoleja useita tuhansia pois. 

Niin miten ihmeessä se olisi työttömänä olevien työnhakijoiden vika, että Nokia tai Microsoft irtisanoo useita tuhansia suomalaisia työttömyyskortistoon ? 

Työpaikkoja ei kasva missään puussa, vaan niitä syntyy vain silloin, kun syntyy uusia investointeja, eli velkaa. 

Mutta nyt kun suomessa on huono ostovoima, niin uusia investointeja ei enää synny entiseen tahtiin ja nämä muutamat it-alan brändeiksi nousseet teknologiayhtiöt kuten Angry Birdsien kehittänyt Rovio. Niin he saivat ulkomaalaisilta sijoittajilta rahansa tuohon ideaan.

Suomessa taas toimii enemmän näitä sijoittajia, jotka eivät ole valmiita juuri suursijoittamaan suomalaisiin yrityksiin. Joten kun rikas eliitti on vielä piilottanut suurimman osan omaisuudestaan mm. Sveitsiin ja ulkomaille Holding -yhtiöihin, niin se viittaa myös siihen, etteivät nämä suomen rikkaat suvut luota enää edes suomalaisiin pankkeihin.    


Jos valtiolla alkaa olla rahat loppu, niin pitääkö sitä rahaa sitten ryöstää köyhimpien suomalaisten sosiaalituista ?  Varsinkin kun suomen pienituloisimmat sosiaalituen varassa elävät suomalaiset joutuvat vielä maksamaan 20 % veroja jokaisista tuistaan.

KELA:n asumislisät taas valuvat ensimmäkseen rikkaiden gryndereiden taskuun, jolloin tämä valtionvelasta tullut raha vain kiertää takaisin rikkaiden kiinteistökeinottelijoiden taskuun.

Tarvitseeko sitten suomalaiset miljonäärit sosiaalitukia ?

Suomen valtiohan tukee jo nyt varakkaiden suomalaisten Tesla-sähköautoilua jopa n. 500 -eurolla /kk.  Aivan kuin näillä miljonääreillä ei olisi varaa tuota viittäsataa hommata omasta pussistaan. Vaikka rahaa on jo entuudestaan miljoona kaupalla, niin ettei p*skalle taivu. Mutta Sveitsiin taivutaan ja Holding yhtiöihin keskittyvään verosuunnitteluun.


 Miten sitten tämä suomalaisten negatiivinen ja työttömiin kohdistuva halveksunta ja kateus saataisiin tasapainotettua.

Minä ehdottaisin siihen tilalle sellainen Haluatko Miljonääriksi kaltainen kisa, jonka nimi olisikin "Haluatko Sossupummiksi". 

Tuohon kisaan voisi osallistua vain yli 100 000 euroa vuodessa tienaavat kuuluisat julkisuudenhenkilöt. 

Sitten kun joku voittaisi tuon kisan, niin hänen pankkitilinsä ja varansa takavarikoitaisiin muutaman kuukauden ajaksi, jolloin nämä makeaan julkisuuden elämään ennen tottuneet julkisuudenhenkilöt joutuisivat nöyrtymään työttömien sosiaalitukien suuruiseen elämään.

Tuona aikana ei myöskään kukaan kisaan osallistuva julkisuudenhenkilö saisi rampata suomen viihdepiirien kemuissa, tai elää näiden suomen rikkaiden seurapiirien siivellä.

Luulisin että tämänkaltainen inhorealistinen viihdesarja voisi lopulta näyttää sen totuuden siitä, että minkälaista on tällaisen suomalaisen työttömän perus arki, jossa jokainen ruokakauppa meno joudutaan laskemaan erikseen ja julkisen liikenteen tai autoilun kustannuksetkin syövät kuukauden minimi budjetista usein jo niin paljon, että joudutaan nöyrtymään valtion leipäjonoihin.

Duunariväestö on aivopesty olemaan työtömille kateellinen, koska työttömillä ei ole muuta kuin aikaa. Mutta työttömillä ei taas ole rahaa. 

Duunariväestöllä taas itsellään on jonkin verran pesämunaa pankkitilillä, ellei ole sitten niitä jo valmiiksi juonut. Mutta kun lähes kaikki aika menee siellä oravanpyörässä juoksemiseen, niin tässä tilanteessa ollaan helposti kateellisia pelkän sosiaaliturvan varassa eläville, juuri tuosta heidän ajankäytön vapaudesta.

Trilateraalinen komissio taas think thankkeineen (ajatushautomon työryhmä) haluaisi, että jokainen Eurooppalainen työtön kokisi itsensä mitättömiksi luusereiksi ja ajautuisi juomaan itsensä siltojen alle. Tämä kun on talouden nollakasvun salainen poliittinen agenda.

Ulkomaalaiset pankit ryöstävät sitten valtion toisensa jälkeen velkaannuttamalla niiden jo haltuunotetut keskuspankit. Sillä tämä Suomen Pankki on jo ollut eurojen aikakaudella pääasiassa maailman rikkaimman pankkisuvun Rothschildien hallussa. 

Mutta se pitäisi käydä palauttamassa takaisin Suomen valtion alaisuuteen ja siihen tarvitsemme EU eron.