http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, toukokuuta 25, 2016

EU:n maratonkokous ohi: Kreikan velkojille 10 miljardia lisää


Kuvassa euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem

Brysselissä on päättyi yöllä suomenaikaa maratonkokous, jossa euromaiden valtionvarainministerit pääsivät sopuun siitä, että Kreikan velkojat (ulkomaalaiset pankit) saavat 10 miljardia euroa lisää.

Kreikan velkojat saavat ensi kuussa 7,5 miljardia euroa, jolla julkisesti kerrotaan Kreikan hoitaneen seuraavan lainaeränsä.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem luonnehti tuota yli 10 tuntia kestänyttä kokousta isoksi läpimurroksi.


Tämä on varsinainen pajatso noille ulkomaalaisille pankeille, jotka käärivät nämä miljardit omistajiensa veroparatiisi tileille mm. Sveitsiin.

Persaukinen Kreikka ei tässä saa penniäkään noista 17,5 miljoonastsa eurosta, vaan ne menevät kaikki Kreikan velkojille. Mutta mediassa kerrotaan niiden menevän kuitenkin Kreikalle, ettei näiden riistäjäpankkien maine ja uskottavuus vain menisi.

Kreikka on nykyään kaikki EU-pahoinvointivaltion kriteerit ja standardit täyttävä valtio. Mutta suomesta on kovaa vauhtia tulossa samanlainen taloudellinen EU:n persläpi, koska luottoluokitus tippuu joka vuosi askeleen alaspäin ja työttömyys kasvaa, heikko vienti lisääntyy, bruttokansantuote heikkenee jne.   

Lähteet: http://www.talouselama.fi/uutiset/maratonkokous-ohi-kreikan-uudesta-10-miljardin-euron-lainerasta-syntyi-sopu-6553669

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1390024286216