http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, toukokuuta 26, 2016

Hallitus: Talvivaaran kaivos suljetaan


Suomen hallitus ilmoitti sulkevansa Talvivaaran kaivoksen. Elinkeinoministeri Olli Rehn ilmoitti asiasta päivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kuitenkin toiminta Talvivaarassa jatkuu vielä vuoden 2016 loppuun saakka. Aiemmin tässä kuussa Kainuun käräjäoikeus tuomitsi Sotkamo Oy:n 300 000 euron yhteisösakkoon ympäristön turmelemisesta, jota Talvivaaran yhtiö kieltäytyi maksamasta.

Käräjäoikeus tuomitsi yhtiön menettämään valtiolle ympäristörikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.Vaikka Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on jo saneerauksessa, niin Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä saa edelleen nostettua 26 000 €/kk tulot itselleen, vaikka hänellä ei ole enää kulkulupia kaivokselle. 

Kun Talvivaaralla meni taloudellisesti huonosti vuonna 2013, niin Perä taas söi yhtiön kuormasta peräti 5,2 miljoonan euron pääomatulot itselleen.

Palkkatulojen lisäksi Perä nousi vuonna 2008 Talvivaaran osakkeilla 7,6 miljoonan pääomatulojensa turvin koko maan suurituloisimpien joukkoon. Perän omistukset Talvivaarasta olivat parhaimmillaan yli 350 miljoonan euron arvoiset. Mutta tällä hetkellä kaupankäynti osakkeilla on keskusytetty ja Perän osakkeiden arvo 0 euroa. Stop Talvivaara liikkeen aktiivi eri mieltä kaivoksen sulkemisesta

Stop Talvivaara aktivismiliikkeessä toimiva Hannu Hyvönen on taas keskiviikkona julkistetusta päätöksestä eri mieltä. Terrafamen alasajon valmistelusta merkitsisi kaivoksen sulkemista, mutta Hyvösen mukaan sillä vain huijataan eduskuntaa.Ylen A-studiossa vieraillut Hyvönen kertoi, että jos hallitus tosissaan harkitsisi kaivoksen alasajoa, niin se lopettaisi louhinnan heti. Mutta nyt kaivoksen annetaan jatkaa toimintaansa vuoden loppuun. 

Hyvönen arveleekin, että tämän kaivoksen sulkemispäätöksen tarkoitus on huijata kansanedustajat antamaan kaivostoiminnan jatkamiseen tarvittava lisärahoitus, josta hallitus tulisi esittämään Talvivaaran kaivokselle myönnettävää 144 miljoonan euron lisärahoitusta.Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) taas tyrmää Hyvösen väitteen j sanoo edustajien hankkivan tietonsa itse asiantuntijoilta kuuntelemalla. 

Olli Rehn väitti tänään päivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Vaasan hallinto-oikeus tappoi käynnissä olleet lupaavat neuvottelut yksityisten sijoittajien kanssa. 

Talvivaaran kaivoksen sulkemista koskeva adressi keräsi jo yli 50 000 siihen tarvittavaa nimeä ja sen teho tässä taistelussa on ollut hyvin suuri.

Tällä viikolla selvisi myös se, kuinka Kainuun Ely-keskus oli laiminlyönyt lupavalvonnan siitä, kuinka Talvivaaran kaivos suljetaan.Kuitenkin Talvivaaran kaivostoiminnan takana vaikuttavat vapaamuurariverkostot yrittävät tehdä tämän vuoden aikana kaikkensa, jotta käräjä ja hallinto-oikeuden päätökset saataisiin kumottua. 

Koska kummissakin oikeusasteissa on tuomareita vapaamuurareina ja nyt Talvivaaran yhtiön johdossa vaikuttavat vapaamuurarit haluavat toiselta vapaamuurariveljeltä palveluksen, että Talvivaaran kaivos saadaan keinolla millä hyvänsä jatkumaan ja että eduskunta myöntää sen toimintaan 144 miljoonaa euroa lisää rahaa. 

Joten tässä suhteessa kaikki tuo Olli Rehnin pitämä tiedotustilaisuus on ollut pelkkää suomen kansalaisten ja eduskunnan harhaanjohtamista.

Olemme nähneet näiden viimeisten vuosien aikana sen, ettei tämän maan hallitukseen voi kukaan suomen kansalainen enää luottaa

Kaikki mitä he sanovat, niin täytyy miltei jokainen kerta kääntää heidän sanat toisinpäin. Aivan kuten Microsoftilta aikanaan Nokian pääjohtajaksi loikannut Stephen Elop sanoi "ettei ole Troijan Hevonen", vaikka hän tarkoitti sillä olevansa sellainen. Pääministeri Juha Sipilä taas sanoi vajaa kuukausi sitten, ettei postia olla pilkkomassa osiin ja näin sitten lopulta tehtiin.

Suomea johtavat siis valehtelijat, jotka ovat opetettuja kertomaan näitä valheita tv-kameroille. He ovat saaneet kalliin suurten puolueiden maksaman esiintymiskoulutuksen, jotta voisivat valehdella uskottavasti median edessä. Lähteet:  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001186691.html 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052621621840_uu.shtml