http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, marraskuuta 27, 2014

5000 € elvytyspaketti EU-mailleYhdysvaltalainen talousprofessori Mark Blyth ja saksalainen Daniel Stelter esittivät äskettäin keinon jolla voitaisiin elvyttää Euroopan talous. 

Jos jokaiselle EU-maiden kansalaiselle annettaisiin 5000 euroa rahaa, niin sillä saataisiin tarpeeksi ostovoimaa elvyttää Euroopan huonontunut talous. 

Idealle antoi jo siunauksensa mm. yksi EKP:n johtajista Yves Mersch.

Idea ei kuitenkaan ole uusi, sillä sitä tarjosi jo 60-luvulla Yhdysvaltalainen ekonomi Milton Friedman deflaation hoitoon.

Sen sijaan, että tuettaisiin yksityisomisteisia pankkeja, niin Euroopan heikentyvä talous saataisiin nousuun näillä keinoilla. Mutta eliittihän menettäisi valtaa, jos kansalaisten talous parannettaisiin näillä keinoin. Nyt veroparatiisiyhtiöihin virtaa jo liian paljon miljardeja, jotka köyhdyttää jokaisen valtion taloutta, koska tämä raha ei jää kiertoon.

Työttömyyden kasvaessa kansalaisten ostovoima heikkenee koko ajan ja tuotteiden hintoja joudutaan nostamaan, koska tuottavuus ei nouse. Todellisuudessa Suomessa ei ole tapahtunut mitään aitoa talouskasvua enää vuosiin, koska BKT on laskenut ennätyksellisen alhaiselle tasolle. 

 

Mutta onko sitten EKP:stä talouden elvytystalkoisiin mukaan, kun mielummin nämä yksityiset huumerahapankit pelastavat ensin itsensä ja jättävät valtiot velkaantumaan.

Suomen pankki kun ei ole enää omavarainen ja menetti taloudellisen itsemääräämisoikeutensa EMU-rahaliittoon liittymisensä jälkeen. 

Sen jälkeen Suomen valtio on joutunut ottamaan lainaa Euroopan keskuspankista (EKP), joka on yksityinen maailman varakkaimpien pankkiirien pyörittämä pyramidihuijauslaitos. 

Joka tapauksessa yhdysvaltalainen US-talousproffa Mark Blyth ja saksalainen Daniel Stelter esittivät varsin nerokkaan idean Euroopan talouden elvyttämiseksi. Seuraavaksi jäämme odottamaan, että kuinka paljon tästä syntyy julkista keskustelua.
 
Lähteet: https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/19/jokaiselle-5000-euroa/

http://kurier.at/wirtschaft/wirtschaftspolitik/oekonomen-fordern-5000-euro-fuer-jeden/97.418.091 

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/26/eu-cash-bomb-recession-juncker-new-fund