http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

lauantaina, toukokuuta 12, 2012

Kansa raivona uudesta hyvitysmaksusta: "Monikansallinen tekijäinoikeusmafia rahastaa jälleen"



Monikansalliset tekijäinoikeusmafiat aikovat nyt laajentaa kasettimaksukäytäntöä niin, että ensi vuodesta alusta lähtien niiden piiriin kuuluisi tietokoneet, tabletit, tulostimet, maksulliset pilvipalvelut, maksulliset verkkosisältöpalvelut, osa maksu-tv-kanavista, osa äänikirjoista sekä ääni- ja videotallenteet.

Kansa on ollut raivoissaan tästä uudistuksesta ja Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on vaikeassa paikassa maksun kanssa: hänen pitäisi puolustaa kulttuuriväkeä, mutta samalla hyvin todennäköisesti moni nuori Arhinmäen äänestäjä on maksua vastaan.

Kyllä tässä vasemmistolaisen poliitikon pitää aina miettiä sitä, että ihmisellä pitää olla oikeus toimeentuloon ja työstä pitää saada kohtuullinen korvaus.

Ongelma vaan kuitenkin on siinä, että kasetti/hyvitysmaksu ei kulkeudu musiikintekijöille koskaan, sillä se menee lyhentämättömänä monikansallisten tekijäinoikeusmafioiden (esim. RIAA) pohjattomaan kassaan ja tämä aihe on niin suuri tabu musiikkibisneksen kentillä, jota ei ole oikeutta edes levy-yhtiön pamppujen kyseenalaistaa julkisesti, koska muuten voi menettää kasvonsa.



Onko se siis hirveän eettistä, että monikansalliset tekijäinoikeusjärjestöjen herrat nostavat miljoonien kuukausipalkkaa sen kustannuksella, että jotkut taiteilijat riutuvat täällä ja yrittäjiltä kerätään TEOSTO-maksuja. Ajetaanko näillä hyvitys/kasettimaksuilla musiikintekijöiden oikeuksia jos jokainen miljoona kulkeutuu lyhentämättömänä monikansallisten tekijäinoikeusjärjestöjen pohjattomaan kassaan?

Näin ollen myös Suomen TEOSTO ei ole musiikintekijöiden järjestö, vaan se on monikansallisten tekijäinoikeusmonopolien rahastuslaitos, joka perustaa toimintansa taiteilijoiden kusettamiselle.

Kyllähän muusikolle pitää työstä palkka maksaa, mutta TEOSTO ei sitä ole koskaan maksanut ,sillä tekijäinoikeuskorvaukset eivät ole palkkaa. Koska ne ovat vain pieniä summia tuottajalle, säveltäjälle sekä sanoittajalle maksettavia tekijäinoikeuskorvauksia, joita maksetaan mm. radiosoitosta sekä live-esiintymisistä (esiintymiskorvaukset) .

Monikansallisten tekijäoinoikeusjärjestöjen keräämiä kasettimaksuja ei kulkeudu musiikintekijöille penniäkään.

Lähde: IL