http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, toukokuuta 09, 2012

Helsinginkaupunki tekee tarkastuskäynnin occupy Helsinki leiriin

Kaupunki tekee tänään tarkistusiskun kiisteltyyn aktivistileiriin.

Helsingin ydinkeskustassa Töölönlahdessa viime syksystä asti leiriä pitäneen Torikokous - Occupy Helsinki -mielenosoitusliike on jatkanut toimintaansa edelleen, vaikka kaupungin päättäjät yrittivät häätää leiriä tekaistulla syyllä vedoten nurmikkoalueen kunnostamisella.

Nyt on viikko kulunut ja nurmikko tyhjä, niin tätä kaupungin tuomaa nurmialueen kunnossapito-osastosa ei ole näkynyt missään ja tuolle nurmikonkunnossapidolle kun piti olla kiire.


Leiri siirtyi musiikkitalon ja sanomatalon viereiseltä nurmelta urheilukentän viereiselle nurmelle. Kuvassa Occupy-leirin puhemies Jouko Kämäräinen.

Occupy-aktivisti Jouko Kämäräinen pitää nykyistä paikkaa Musiikkitalon kulmalla sijaitsevalla Kansalaistorilla ihanteellisena.

- Tämä on hyvä keskeinen paikka. Haluamme synnyttää keskustelua ja ihmiset löytävät tähän helposti, Kämäräinen perustelee.

Lupaa paikan käytölle ei kaupungilta ole herunut koska tiettävästi kokkarien edustajat eivät pidä tästä aktivistien touhuilusta ja yrittävät vaijentaa sen nyt hinnalla millä hyvänsä.

Haluamme tällä paikan valinnalla mitata kaupungin linjauksen lainsäädäntöön koskien, voittaako oikeus vai ei. Olemme olleet yhteydessä asianajajiin ja heidän mukaansa meillä on lupa tässä olla kevyiden, väliaikaisten suojavarustusten kanssa, Kämäräinen vakuuttaa.

Helsingin kaupungin valtaeliitin kanta on toinen. Kaupungin ylin johto sekä erityisesti eduskunnan valtaeliittiin kuuluvat ministerit pitää leiriä paitsi maisemallisena haittana, myös lain vastaisena. Maisemallinen haitta selittyy suoraan sillä, että sieltä arkadianmäen ministerien toimistosta on leiriin suora näköyhteys.

Maailmantalouden epäoikeudenmukaisuutta vastaan protestoivan Occupy Helsinki -liikkeen kokouksissa käy Kämäräisen mukaan säännöllisesti 20-30 aktivistia ja sähköpostilistalla on parisataa ihmistä. Sinnikkäimmät aktivisteista - Kämäräinen mukaan lukien - yöpyvät leirin teltoissa.

- Emme aio antaa periksi, kuuluu Kämäräisen vastaus.

Tilanteesta varsin omituisen tekee se, että alussa kaupunki antoi luvan telttojen pystyttämiseen ja nyt se sitten yhtäkkiä kieltää niiden pitämisen alueella.

Vuonna 2010 eduskuntatalon edessä oli yhden miehen mielenosoitus, joka laajeni laajamittaiseksi mielenosoitukseksi ja mielenosoitusvälineinä oli tuolloin 3 asuntovaunua, jotka lopulta kiellettiin milenosoitusvälineinä. Eduskuntatalon ylimmillä päättäjillä meni tuolloin löysät pöksyyn ja tulistuivat tilanteesta niin paljon, että heidän oli pakko vuokrata koko eduskuntatalon edusalue omaan käyttöönsä 50 000 eurolla vuosi, jotta he pystyisivät jatkossa estämään vastaavat mielenosoitukset.

Saakin nyt nähdä, että vuokrataanko musiikki ja sanomatalon puistikkokin eduskunnan käyttöön tulevaisuudessa, jotta saisivat estettyä heille kiusalliset mielenosoitukset jatkossa myös lähialueelta, jonne heillä on arkadianmäeltä näköetäisyys.

Saakin nyt mielenkiinnolla nähdä, että missä vaiheessa kokkariministerit ottavat poliisifasismin peliin Helsingin occupyleirin suhteen. Vuonna 2010 Helmikuussa Marko Sihvosen mielenosoitus pistettiin poliisifasismilla matalaksi alle kuukaudessa. Nykyään sisäministerinä ei toimi enää kokoomuksen edustaja vaan siellä on nyt Päivi Räsänen (kd.), joten näyttäisi vaikuttavan tähän linjaan.

Lähde: IL