http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

sunnuntaina, marraskuuta 01, 2015

Ruotsissa muhii talouskriisi ?Timo Isosaari kirjoittaa US-blogissaan, että kuinka Ruotsissa muhii parhaillaan todennäköinen talouskriisi. Business Insiderin mukaan Ruotsin keskuspankki on joutumassa nyt ikävään välikäteen, kun suurimpien talousalueiden valuuttasodan puristus alkaa vaikuttaa sen talouteen. 

Mario Draghi vihjaili viime viikolla EKP:n lisäelvytyksistä, joka riitti vahvistamaan Ruotsin kruunua suhteessa muihin valuuttoihin, jolloin Riksbankin oli pakko vientiyritysten turvaamiseksi laajentaa omia velkakirjojen osto-ohjelmaa jopa 200 miljardin kruunun määrälle ensi kevään mennessä. 

Ruotsissa myös ongelmallinen asia on negatiivinen ohjauskorko -0,35 % Vaikka tämä onkin positiivinen uutinen Ruotsin velkaantuneille kotitalouksille, niin vastapuolella vaanii riski, että säästäväisemmät kotitaloudet alkavat nostaa talletuksiaan ns. patjan alle ja mitä vähemmän Ruotsin kruunuja on kierrossa, niin sitä suurempi työttömyys syntyy.

Vaikka Ruotsi ei kuulukkaan Euroopan Unioniin, niin sen pankkijärjestelmä ja asukkaat eivät voi välttyä euroalueen tilanteen vaikutuksilta. 

Lähde: http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205741-ruotsi-voi-ajautua-talouskatastrofiin