http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, tammikuuta 19, 2015

Suomen ja USA:n ilmavoimat osallistuvat sotaharjoitukseen Virossa


Suomen ilmavoimien osallistuminen Viron, Ämarissa järjestettävään yhteislentoharjoitukseen maalis-huhtikuussa on noussut poliittiseksi kohuksi asti. 

Helsingin sanomien tietojen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja puuttuivat hankkeeseen, kun Puolustusvoimien harjoitusohjelmaa käsiteltiin presidentin ja valtioneuvoston kesken ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (utva). 


Voi vain arvailla, että mikähän sai presidentin ja ulkoministerin mielen vakavaksi ? 

Hävittäjälaivueen saapuminen Viroon on ensimmäinen vaihe Yhdysvaltain Ämariin suunnittelemasta Baltian ja Pohjolan ilmavoimien koulutuskeskuksesta. Baltian mailla ei ole varsinaisia ilmavoimia, joten Suomi ja Ruotsi ovat ilmeisimmät koulutettavat. 

Onko Yhdysvaltain ilmavoimat kouluttamassa Suomen ja Ruotsin ilmavoimista Venäjää vastaan iskukykyisiä. Sillä kaikella järjellä pääteltynä jos kyseiset maalis-huhtikuussa Virossa järjestettävät USA:n ja Suomen sekä Ruotsin ilmavoimien yhteisharjoitukset liittyvät vähänkään tähän salaisen kolmannen maailmansodan doktriiniin. Niin se on aiheuttanut vastustusta Suomen valtioneuvoston  ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnan kulisseissa.