http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

torstaina, lokakuuta 23, 2014

Järkeä tekijänoikeuslakiin kansalaisaloite eduskunnan äänestyksessä - Tekijänoikeusmafia lobbaa kansanedustajia puolelleen


Järkeä tekijänoikeuslakiin kansalaisaloite tuotiin nyt eduskunnan käsiteltäväksi, kun valiokunta kerkesi sen jo teostomafian lobbareiden toimeksiannosta hylätä.




Ylättäen Kokoomuksen Elina Lepomäki (kok) teki yhdessä Jukka Kopran (kok) kanssa vastaehdotuksen sivistysvaliokunnan lausunnolle


Järkeä tekijänoikeuslakiin kansalaisaloite tulisi voimaan tullessaan kumoamaan mm. 1.1.2006 säädetyt ylimitoitetut vahingonkorvaukset. Kun nämä muutamat p2p-vertaisverkkojen pitäjät ollaan tuomittu 500 000 ja 600 000 euron suuruisiin korvauksiin. Niin näissä ei ole enää mitään järkeä, että joku TTVK ry:n monikansallisten tahojen kätyri-tekijänoikeusmafialla on oikeus toimia kuin rikolliset. 




Samoin myös musiikintekijöille kuuluisi maksaa oikeudenmukaisemmat korvaukset, kun nykyään levy-yhtiöt riistävät mahdollisimman paljon ja taiteilijat jätetään soittamaan nälkäviulua. 

Sitten tähän päälle vielä tekijänoikeusjärjestöjen lobbarit onnistuvat vielä saamaan valehtelemalla köyhät taiteilijat puolelleen, uskottelemalla heille, että piraatit ovat syypäitä heidän köyhyyteensä. Vaikka nämä monikansallisten jättien hallinnoimat tekijänoikeusjärjestöt itse syövät omasta kuormasta enemmän kuin taiteilija arvaakaan. Vaikka syy on myös ahneissa monikansallisissa levy-yhtiöissä.

Suomen kansakaan ei ole sokea tämän Suomen Teosto ry:n harjoittaman monikansallisten tekijänoikeusjärjestöjen käsikassarana toimivan globaalin rahankeräyksen suhteen, jossa siirrellään n. 50 miljoonaa euroa pelkästään ulkomaille Suomesta joka vuosi "tekijänoikeuskorvauksia" ulkomaalaisille tekijänoikeuskorporaatioille. Rahat menevät yhtiöille, joista vain pieni osa menee itse musiikintekijöille. 

Nyt kuitenkin on aika vielä vaikuttaa tuohon tulevaan eduskunnan äänestykseen, joka pidetään huomenna perjantaina. Sillä monikansallisten teostomafioiden lobbarit lahjovat parhaillaan Suomen eduskunnan kansanedustajia äänestämään tämän kansalaisaloitteen nurin. Koska monikansallisten teostomafian laiton ja rikolliseen toimintaan liittyvä yksityishenkilöiden taloudellinen oikeusmurhaaminen mm. vertaisverkkotuomioiden tähtitieteellisissä korvaussummissa on nyt uhattuna. Joten käyttäkäämme nyt Suomen kansalaisina se kaikki mahdollinen, että kansanedustajat kuuntelisivat tässä äänestyksessä omatuntoaan, eikä teostomafian lobbareiden lahjuksia.

Electronic Frontier of Finland ry (Effi) on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköiä oikeuksia ja nyt se on julkaissut avoimen lehdistö tiedotteen.

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti
Helsinki 22.10.2014


Effi: Perjantaina punnitaan, ketä kansanedustajat kuuntelevat tekijänoikeudessa
Electronic Frontier Finland - Effi ry on riemuissaan, että eduskunta pääsee äänestämään Järkeä Tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen pykälistä. Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) teki tänään yhdessä kansanedustaja Jukka Kopran (kok) kanssa vastaehdotuksen sivistysvaliokunnan lausunnolle, jossa kansalaisaloite olisi hylätty kokonaisuudessaan. Lepomäen ja Kopran vastaehdotuksessa nostetaan aloitteesta kolme kohtaa. 

Näissä mahdollistetaan innovatiiviset verkkotallennuspalvelut, turvataan suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen siirtymä digiaikaan ja tasapainotetaan tekijänoikeusneuvoston kokoonpano. Vastaehdotuksesta keskustellaan torstaina ja äänestetään perjantain täysistunnossa klo 13:00.

Effin varapuheenjohtaja Ville Oksanen toteaa: "Eduskunnalla on nyt ihan konkreettinen päätöksen paikka sen suhteen, kuunteleeko se tekijänoikeusteollisuuden lobbareita vai tavallisia kansalaisia, jotka ovat ilmaisseet aloitteen kautta halunsa tehdä tekijänoikeuslaista tasapuolisempi ja oikeudenmukaisempi koko yhteiskunnan kannalta." Oksanen jatkaa: "Tiesimme odottaa sivistysvaliokunnan täystyrmäystä, koska valiokunta on säännönmukaisesti asettunut tekijänoikeusteollisuuden kantojen taakse. Nyt pääsemme onneksi näkemään, mitä mieltä koko eduskunta on asiasta."

Effi muistuttaa, että viimeksi ns. Lex Karpelan käsittelyn yhteydessä eduskunnan enemmistö käveli sivistysvaliokunnan kannan ylitse. Tällöin sivistysvaliokunta olisi halunnut, että Teostolle olisi pitänyt maksaa virsien laulamisesta kirkoissa.

Oksanen päättää: "Tulemme näkemään seuraavan kahden päivän aikana ennenäkemättömän lobbausaallon Lepomäkeä ja Kopraa vastaan teollisuuden ammattilobbareilta, Teoston kulttuurikummiverkostolta ja muilta vastaavilta nykytilanteesta hyötyviltä tahoilta. Toivomme kuitenkin Effissä, että tämän vastapainoksi myös ihan tavalliset kansalaiset aktivoituvat "masinoimaan" omia kansanedustajiaan - on vihdoin aika saada edes jotain järkeä tekijänoikeuslakiin!"

Lähteet:

 http://www.mpc.fi/uutisia/jarkea+tekijanoikeuslakiin+kansalaisaloite+hylattiin+valiokunnassa/a1018340