http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Jukosin entisen pääjohtaja Mihail Hodorkovskin todelliset kasvotMaailmalla ollaan kohistu, että vangittua Jukosin entistä pääjohtajaa Mihail Hodorkovskia ollaan kohdeltu väärin ja kyseessä on ihmisoikeusrikkomus. Myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sekä Hillary Clinton ovat ottaneet asian julkisesti esille.

Venäjänjuutalainen liikemies Mihail Hodorkovski loi 90-luvulla valtavan öljy imperiumin Jukosin öljy-yhtiöllä.

Hän oli saanut siihen mukaan suuren joukon kansainvälisiä sijoittajajättejä kuten Amoco . Usein kuitenkin kävi niin, että sijoittajat hävisivät sijoituksensa ja Hodorkovski keplotteli varat itselleen ja käytti sijoittajia vastaan mm. fyysistä uhkailua. Venäjän entisen presidentin Vladimir Putinin mukaan Hodorkovski tilasi ainakin viisi poliittista murhaa jolla hoidettiin pois pahimmat Jukosin öljy-yhtiön uhkaajat. Putin myös kertoi, mitä Venäjän valtio teki pilkotun konkurssi-Jukosin osakemyynnistä saaduilla rahoilla. Rahoilla luotiin asuntorahasto, joilla autettiin vaikeuksissa olevia kansalaisia muun muassa remontoimaan asuntojaan.


"Kun nämä rahat oli kansalta ryöstetty, ne piti myös antaa takaisin kansalle", hän perusteli.


Mutta se suurin rikos mihin Hodorkovski syyllistyi Venäjän valtionjohdon mielestä oli se, että hän oli avainasemassa kun Venäjästä leivottiin demokraattisempi valtio.


Jacob Lord Rothschild

Hän mm. junaili sellaisen yhtiön kuin Open Russia Foundation jonka perustamisen hän suunnitteli kahden maailmanluokan oligarkkien Jacob Lord Rothschildin ja Henry Kissingerin kanssa. Tätä kautta hän sai jäsenyyden yhdessä maailmaneliitin sijoittajakerhossa Carlyle Groupissa, mitä kautta hän sitten tutustui George H.W. Bushin ja James Baker III kanssa.

Hodorkovskin suunnitelma oli se, että hän pyrki Venäjän johtoon ja tähtäsi 2004 vuoden presidentinvaaleihin. Samalla hän olisi valmis junailemaan itselleen tarpeeksi valtaa Duumasta, jonka avulla sitten Venäjän öljyputkihankkeet junailtaisiin ennalta valikoidun oligarkki-eliitin hallintaan.

Hänen pidätyksensä aikoihin hän oli juuri junailemassa 40 % osakekauppaa Jukosista George H.W. Bushin omistaman öljy-yhtiön kanssa. Näin ollen huomaamme, että pelkkä veronkierto ei ole pääsyy Hodorkovskin vangitsemiseen.Eli nyt voimme ymmärtää hieman enemmän sitä miksi Barack Obama ja Hillary Clinton ovat USA:n oligarkkieliitin puolesta itkeneet, että Jukosin entistä pääjohtaja Hodorkovskia ollaan kohdeltu väärin. Siinä kun on vangittuna yksi henkilö jota Yhdysvaltojen sotilastiedustelu on käyttänyt yhtenä pääarkitehtina Venäjän valtiollisen systeemin kaatamisessa. Niin ei ole ihme, että Washington DC:ssä Pentagonin uumenissa saadaan tällaisen top-luokan avainhenkilön vangitsemisen johdosta itkuraivareita.