http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, marraskuuta 15, 2016

Talvivaaran uraaninkaivuu jatkuu 10 miljoonan euron kuukausitappiosta huolimatta


Talvivaaran kaivosyhtiöstä nykyisin vastaavalle Terraframe -yhtiölle myönnettiin juuri eduskunnassa sadan miljoonan euron lisärahoitus. Vaikka kaivoksella ei tällä hetkellä ole muita rahoittajia, niin sen tappiollista toimintaa aletaan jälleen tukemaan veronmaksajien rahoista.

Talvivaaran kaivos tuottaa tällä hetkellä tappiota n. 10 miljoonaa euroa kuukausi, joka tekee vuodessa jo 120 miljoonaa euroa.

Talvivaaran kaivoksesta tappiollisen tekee se, että se on priorisoinut uraaninkaivuun ykköseksi. Mutta tämä uraani, jota siellä havitellaan on juuri tätä 235- isotooppia, jota löytyy luonnosta erittäin vähän, vain 2 prosenttia.

Loppu uraani on taas  98 prosenttisesti 238- isotooppia, jolla ei ole niin vahvat säteilyarvot kuin 235- isotoopilla. Miksi Talvivaara haluaa kaivaa maasta vain 235-isotooppista uraania ? 

Talvivaaran kaivostoiminta tuottaa sen vuoksi 10 000 000 €/kk tappiota, koska Talvivaaran perustanut kaivosinstinööri Pekka Perä oli luvannut ulkomaalaisille sijoittajille kaivavansa ydinpommeihin kelpaavaa 235-isotooppista uraania enemmän kuin sitä sieltä lopulta saatiin.
Talvivaaran kaivos julisti vielä vuonna 2010, kuinka se ei tulisi aiheuttamaan minkäänlaisia ympäristövaurioita ja kuinka uraani otettaisiin maasta talteen turvallisilla menetelmillä. Mutta nämä lupaukset olivat täyttä Pekka Perän taustatiimin valehtelua, jolla vain tavoiteltiin sijoittajilta suurvoittoja.


Käräjäoikeus tuomitsi Talvivaaran kaivosyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perälle 90 päivää päiväsakkoja (20 340 euroa), entiselle toimitusjohtaja Harri Natuselle 60 päiväsakkoa (7 740 euroa) ja kaivoksen johtajana toimineelle Lassi Lammassaarelle 60 päiväsakkoa (6 540 euroa).

Heidät tuomittiin kaikki ympäristön turmelemisesta, mutta samalla Talvivaara Sotkamo Oy tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä 3,5 miljoonaa euroa. 

Yhtiölle määrättiin myös 300 000 euron yhteisösakko, mikä oli lopulta pienempi kuin syyttäjän vaatima summa.

Oikeuden mukaan Talvivaarassa laiminlyötiin tutkia ja selvittää mm. lipeän vaikutukset jäteveteen. Mutta lisäksi yhtiöllä ei ollut päivittänyt tietoja käytetyistä kemikaaleista. 

Käräjäoikeuden mukaan Pekka Perä ei myöskään huolehtinut sitä, että yhtiössä olisi selvitetty natriumin käytön päästöjen vaikutuksia vesialueille.

Kaivoksen kipsi-sakka allas vuoti vuonna 2012 lähivesistöihin ja saastutti niitä.

Talvivaara Sotkamo hakeutui konkurssiin 4.11.2014

Keväällä 2015 Pekka Perä sai vielä syytteen ympäristön turmelemisesta.Miten on mahdollista, että konkurssikypsä kaivostoimista avataan jälleen arkadianmäeltä veronmaksajien rahalla ? 

Nyt kun eduskunnassa myönnettiin Talvivaaran konkurssi-kaivos Talvivaaralle sadan miljoonan euron lisärahoitus, niin kuinka on edes mahdollista, että konkurssiin hakeutunut yhtiö voidaan tällä tavalla uudelleen-startata eduskunnasta käsin ? 

Pekka Perä ei varmasti ole se mies, joka tämän kaiken nyt mahdollisti, vaan taustalla vaikuttaa myös paljon suuremmat taustavoimat sekä vaikuttajat.

Sillä tämä 235-isotooppinen uraani on juuri sitä, mitä USA:n armeija käyttää mm. köyhdytettyjen uraaniammustensa valmistamiseen. 

Se on myös samaa uraania, josta rakennetaan ydinaseita ja tästä 235-isotooppisesta uraanista USA:n armeijalla on huutava pula saada sitä kilpailukykyiseen hintaan ja tämän vuoksi Talvivaaran kaivosta pidetään nyt auki vaikka 10 miljoonan euron kuukausi-tappioista huolimatta veronmaksajien piikkiin keinolla millä hyvänsä.Kaivostoiminnan miljoonarahoitus veronmaksajien pussista ei syntynyt ilman lahjontaa 


Eduskunta toimii sen nykyisessä koostumuksessaan äärimmäisen korruption alla, jossa epädemokraattisille hankkeille kuten Guggenheimille juonitaan toimia, joilla tällaiset järjettömyyden voitaisiin rakentaa suomen veronmaksajien piikkiin.

Guggenheimissa tämä lopulta kaavailtiin niin, että tuo satojen miljoonien eurojen rahoitus veronmaksajilta naamioitiin vuokratuloiksi.

Mutta Talvivaaran kaltainen konkurssiyhtiö ei tällä hetkellä kiinnosta edes norjalaisia kaivosyhtiöitä, koska he tietävät sen miten paljon tämä kyseinen kaivos tuottaa tappioita.

Pekka Perä on kuitenkin onnistunut luomaan itselleen tällä tappiollisella kaivosfirmalla jo useiden miljoonien eurojen vuositulot sekä optiot. Mutta hän käytännössä tekee sen kuin muutkin julkisten virkojen alla toimivat bisnesmiehet, että ryöstävät miljoonansa suoraan suomen veronmaksajilta omaan taskuun.

Perä on onnistunut imuroimaan suomen veronmaksajien taskuista viimeisten 11 vuoden aikana jo yli 30 miljoonan euron potin. Mutta kaikki tämä on ollut silti mahdollista, vaikka kaivos tuottaa jatkuvasti 10 miljoonan euron tappioita /kk.

Mikään tappiollisen yrityksen toimitusjohtaja ei ansaitse 300 suomalaisen veronmaksajan vuosituloja vuodessa, koska sellaiselle ei ole silloin minkäänlaisia ansioita. Mutta tänä kapitalismin aikana, jossa kvartaalitalous määrää kaiken saa tämä tuhoisa vaikutus aikaan mm. massatyöttömyytta ja muita lieveilmiöitä, joiden todellinen syy on näiden mm. tappiollisten yhtiöiden tukeminen veronmaksajien rahoilla.

Eihän huippu-urheilussakaan voi urheilija tehdä ennätyssurkeita tuloksia ja pyytää samalla sponsoreilta kalliita miljoonasopimuksia. Mutta näin ikävä kyllä toimivat aikamme yritysjohtajat, jotka edustavat ahneuden sekä kapitalismin irvikuvaa.


Terraframe Group Oy kusettaa sijoittajia, kuten teki aiemmin Talvivaara Oyj

 Talvivaaran nykyisestä kaivostoiminnasta vastaava Terraframe Group Oy:n puheenjohtaja Lauri Ratia sanoi yhtiön hakevan nyt 150-200 miljoonan edestä lisärahoitusta. Jos kaivoksesta on tulossa Ratian mukaan kannattava jo vuonna 2018, jolloin kassavirta olisi positiivinen.
 
Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoi jo, että lisärahoitus on luvattu, jotta Terraframe voisi hakea parasta mahdollista neuvottelutilannetta ulkopuolisten rahoittajien kanssa.
Talvivaara on siis kuin hidas hevonen, joka etsii nyt V65 raveissa sijoittajia. Paljonko pistetään nyt tälle mustalle hevoselle 100 000 000 € ?  Pääministeri Juha Sipilä vieraili hiljattain Talvivaaran kaivoksessa ja mikäli vierailun todellinen syy nyt tuskin oli se, että hän vain kävi kääntymässä tuolla kaivoksella pelkän pr-tilaisuuden johdosta.

Kaikki ne jotka tietävät nämä virkamieskorruption kuviot, niin kyllä tietää sen syyn, että millä asioilla Sipilä oli tuolla kaivoksella.


Eräs paikallinen mies suivaantui pääministeri Sipilän ilmaantumisesta niin paljon, että tukki traktorillaan tien Talvivaaran kaivokselle ja ruuhkautti liikenteen.

  Lähteet: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208256-nyt-lavahti-oppositiosta-uusi-talvivaara-skenaario-valtio-maksaa-viulut-ja?ref=valinnat

http://yle.fi/uutiset/3-8878439

http://www.hs.fi/talous/a1415341178557