http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, joulukuuta 04, 2012

BIG PHARMA iskee kortit pöytään

Musikat joutuvat myös viranomaisten syyniin. 
Euroopan elintarvikevirasto (EFSA) on arvioinut kymmeniä tuhansia terveysväitteitä. Yli 1700 terveysväitettä muuttuu kielletyksi joulukuun 14. päivä.
- EU:n terveysväitelainsäädännön tarkoitus on luoda yhteiset pelisäännöt, jotka rajaavat, mitä väittämiä elintarvikemarkkinoinnissa voidaan käyttää, maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Anne Haikonen selventää.
Haikosen mukaan terveysväittämä on täytynyt osoittaa tieteellisesti todeksi, jotta EU on sen hyväksynyt. Terveysvaaraa ei saa väittämien takia syntyä, ja kuluttajan on pystyttävä ymmärtämään väitteet.
- Myönnän, että osa hyväksytyistä väittämistä on tosiasiassa melko vaikeita ymmärtää, Haikonen naurahtaa.


Mustikkapussit muuttuvat
Pian mustikkatuotteiden kyljessä ei saa enää väittää, että mustikka toimii luonnollisena antioksidanttina. Haikonen painottaa, että kaikkia mustikkaan liittyviä terveysväitteitä ei ole kuitenkaan tyrmätty.
Mustikasta ei saa myöskään kohta enää väittää, että sen syöminen parantaisi hämäränäköä.
Väittämien valvonta jää EU:n jäsenvaltioiden vastuulle. Virheellisten väittämien poistaminen myytävistä tuotteista saattaa Haikosen mukaan kuitenkin kestää.
- Suomessa valvonta hajautetaan kuntiin, ja Evira ohjaa valvontaa.


Ksylitolin ja kofeiinin terveysvaikutukset jakavat
Haikonen kertoo, että vain täysksylitolipurukumiin liittyvät väitteet hyväksyttiin EFSA:ssa. Enää esimerkiksi tavallista sokeritonta ja ksylitolilla makeutettua purkkaa ei saa mainostaa hampaille terveelliseksi.
Kofeiinin terveysväittämistä väännetään vielä kättä. Haikonen kertoo, että kofeiini on saanut jo myönteisen lausunnon, mutta arviointi on vielä EU:ssa kesken ja kofeiiniväitteet jäivät odotuslistalle.
- Kofeiinin nauttiminen suurina määrinä saattaa tuottaa ongelmia, vaikka sillä onkin havaittu terveysvaikutuksia.
Haikonen muistuttaa, että EU ei ole kieltämässä uudella lainsäädännöllä mitään tuotteita, vain tuotteiden pakkausmerkinnät muuttuvat. Tarkoitus on helpottaa kuluttajan arkea, ja välttää harhaanjohtavaa mainontaa.

Todellisuudessa näiden säädösten takana on kuitenkin BIG PHARMA, eli eliitin käsissä pyörivä lääketeollisuuden mafia joka pyrkii kaikilla keinoilla saamaan mm. vielä useat kauppojen hyllyiltä löytyvät mausteet lääkeluetteloihin. Tässä nimitäin on kyse laajamittaisesta väestön terveyteen kohdistuvasta uhasta, joka suoritetaan täysin tietoisesti vallassa olevan lääketeollisuuden mafian puolelta.


Kolesteroli-myytti on suuri bisnes, syöpäteollisuus on suuri bisnes jne.

Mutta erityisesti tämä vieläkin Suomen mediassa käynnissä oleva rasvasota liittyy siihen, kun julkisuudessa monet tunnetut toisinajattelijat kuten Antti Heikkilä ovat paljastaneet sen, että kolesteroli on luonnollinen ihmiselle kuuluva suoja-aine ja kovat rasvat todellisuudessa niitä terveellisiä. Mutta Suomen terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) pyrkii tekemään kaikkensa, jotta saisi Suomalaiset pysymään kovissa rasvoissa ja syömään teollisesti vaarallisilla menetelmillä valmistettua margariiniä leivän päällä, jossa on mm. bentseeniä

Bentseeni (C6H6, bentsoli, sykloheksatrieeni) on kirkas ja helposti syttyvä neste, joka liukenee veteen (1,8 g/l 25 °C) ja sillä on miellyttävä ja makeahko tuoksu. Bentseeninleimahduspiste on −11 °C ja itsesyttymislämpötila 498 °C. Bentseeni on aromaattinen hiilivety ja tunnettu karsinogeeni. Sitä esiintyy maaöljyssä ja edelleen bensiinissä, mutta niin vähän, että sitä myös syntetisoidaan paljon. Sellaisenaan sitä käytetäänliuottimena.] Siitä valmistetaan mitä erilaisimpia aromaattisia yhdisteitä: mm. lääkkeitä, muoveja, värejä, räjähteitä, pesuaineita, synteettistä kumia ja kangasta. Bentseeni on myrkyllistä ja aiheuttaa syöpää tavallisimmin leukemiaa.

 
 


Lähde: IL