http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

perjantaina, marraskuuta 26, 2010

KANSALAISALOITE JA SUORA DEMOKRATIA EU:SSA



Laita Sinäkin äänesi kuulumaan EU:ssa. Vielä kun se on edes osittainen mahdollista.

”ECI (European Citizens' Initiative) on kansalaisaloite, jonka avulla kansalaiset voivat vaatia EU:n komissiota toimimaan, kun se saa pyynnön yli miljoonalta kansalaiselta.

Ensimmäinen epävirallinen ECI geenimuunneltujen kasvien viljelystä keräsi yli miljoona allekirjoitusta lyhyessä ajassa, ja on nyt luovutettu Euroopan Parlamentille.”

Voit siis tukea ECI:a puolustavaa MEP-ryhmää (Members of Europarliament eli europarlamentin jäseniä) allekirjoittamalla adressin alla olevassa linkissä.

http://www.avaaz.org/en/eu_citizens_initiative/?vl






”Suljettujen ovien takana eurooppalaiset viranomaiset päättävät parhaillaan demokraattisen reformin kohtalosta. Reformi on kohdannut ankaraa vastusta poliittisen eliitin ja heidän taustavoiminaan toimivien jättiyritysten ja yrityslobbaajien taholta, sillä se vähentäisi heidän suoraa valtaansa.

ECI (European Citizens' Initiative) on kansalaisaloite, jonka avulla kansalaiset voivat vaatia EU:n komissiota toimimaan, kun se saa pyynnön yli miljoonalta kansalaiselta.

Ensimmäinen epävirallinen ECI geenimuunneltujen kasvien viljelystä keräsi yli miljoona allekirjoitusta lyhyessä ajassa, ja on nyt luovutettu Euroopan Parlamentille.

ECI - reformi on radikaali ehdotus EU:n ylhäältä johdetussa politiikassa, ja se on saanut viranomaistahot pelästymään. Jo useiden vuosien ajan EU:ta on syytetty siitä, että sen päätöksentekoprosessi on monimutkainen, epädemokraattinen ja toimimaton. ECI pyrkii korjaamaan edes pieneltä osalta EU:n demokratiavajetta.

Useat Euroopan Parlamentin jäsenet puolustavat aloitetta kiihkeästi. Aloite on tärkeä askel kohti suoraa demokratiaa. ECI:n kannalla oleva MEP Gerald Häfner johtaa neuvotteluja.

Eräät jäsenvaltioista, jotka pelkäävät kansalaisten osallistumista päätöksentekoon mm. lainsäädännössä, ovat vaatineet että jokaisen ECI-aloitteen allekirjoittajan tulisi ilmoittaa henkilötunnuksensa tai passinsa numero. Riippumattomien tarkkailijoiden mukaan vaatimus on laiton ja tarpeeton, sekä saattaa johtaa identiteettivarkauteen.

Euroopan komissio on ehdottanut hyvin lyhyttä aikarajaa ja tiettyjä maakohtaisia väkilukuun perustuvia henkilökiintiöitä. Euroopan Parlamentti puolestaan haluaa 18 kuukauden aikarajan ja pienemmät maakohtaiset kiintiöt allekirjoitusten määrään.”