http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

keskiviikkona, lokakuuta 19, 2016

Tiesitkö että Microsoft on tehnyt poliiseille oman urkintasoftan


Satuitko tietämään sitä, että Microsoft on tehnyt jo vuosia sitten poliiseille oman urkintasoftan, jolla päästään tunkeutumaan kansalaisten tietokoneille huomaamatta.

Tämän urkintasoftan nimi on Microsoft Coffee, jonka Wikileaks vuoti julki vuonna 2009.  

Kyseinen ohjelma on jopa ladattavissa netistä: 
File | Torrent | Magnet

Suomessa tämä kyseinen poliisien käyttämä vakoiluohjelma tuli ilmi muutama vuosi sitten julkisuuteen, kun joku näppärä unohti Coffeelta ladatun usb-tikun kiinni kirjaston koneeseen ja paikallinen hakkeri löysi sen.

Mutta lisäksi, että tämä Microsoftin kehittämä Coffee on viranomaisten käyttämä urkintaohjelma, niin se on myös rikollisille oiva keino esim. tyhjentää ihmisten pankkitilit, koska näillä samoilla softilla saadaan myös tarvittaessa ongittua ihmisten pankkitunnukset esiin.

Suomen eduskunta ei siis miettinyt mitään antaessaan poliiseille kotikoneiden valvontaoikeudet muutama vuosi sitten.Muutama vuosi sitten NSA:n tietovuotaja Edward Snowden paljasti, että NSA:lla olisi oma PRISM-softa, jolla esim. USA:n liittovaltion poliisi FBI saa takaportin käyttöönsä Facebook, Apple, Google, Microsoft käyttäjien dataan.

Wikileaks julkaisi juuri äskettäin nettiin suuren määrän salattuja dokumentteja, joiden joukosta löytyy myös tämä Microsoft Coffee vakoilusovellus: https://file.wikileaks.org/file/ 

 
Lähteet:  https://www.wikileaks.org/wiki/Microsoft_COFEE_(Computer_Online_Forensics_Evidence_Extractor)_tool_and_documentation,_Sep_2009

http://keskustelu.suomi24.fi/t/9701267/poliisi-avasi-ovet-hakkereille 

http://www.theverge.com/2013/6/6/4403868/nsa-fbi-mine-data-apple-google-facebook-microsoft-others-prism