http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

tiistaina, lokakuuta 11, 2016

Mikä sai Ylen irtisanomaan suositun tv-ohjelmansa työntekijät


Yleisradio (YLE) päätti kaikessa hiljaisuudessa irtisanoa kaikki suosituimpiin kuuluvan tv-ohjelmansa Akuutin työntekijät.

Syyskuun puolessa välissä tuli tieto, että Akuutti -ohjelman tuotanto siirrettäisiin kustannuksellisista syistä Helsinkiin. Mutta hieman myöhemmin selvisikin, että Akuutti -ohjelmasta tuttu tv-kasvo lääkäri Risto Laitila ilmoitti, ettei kykenisi työnsä puolesta matkustamaan Oulusta Helsinkiin.

Sitten Akuutti -ohjelman työntekijät joutuivat yt-neuvotteluihin, joissa päätettiin irtisanoa heidät lokakuusta lähtien.

Ylen ohjelmien päällikkö Ilkka Lehtinen kertoo, että hän kävi kertomassa irtisanomisuutisen viime viikolla Oulussa ja kertoo, että Yle teki tämän vain tuotannollisista syistä.

Ylen työntekijöiden radio- ja televisiotoimittajien liitto (YOT) julkaisi liiton verkkosivulla julkisen tiedotteen, jossa se paheksui Ylen päätöstä irtisanoa suositun ohjelmansa 7 työntekijää.

Akuutti -ohjelmaa on tehty jo yhtämittaisesti jo 20 vuotta ja se on yksiä Ylen suosituimpia ohjelmia, joka on kerännyt viikottain n. 800 000 katsojaa tv-ruutujen ääreen.

Jos nyt ihan järjellä tätä asiaa ajattelee, niin tuotannolliset syyt eivät voi olla sille syynä, että Yle irtisanoo tämän terveysohjelmansa työntekijät. Vaan syy taitaakin olla siinä, että tämä Akuutti -ohjelma on kertonut paljon sellaisia mm. luontaishoitoja käsitteleviä jaksoja. Joista lääketeollisuuden BIG PHARA yhtiöt ovat vetäneet ns. herneet nenäänsä.

Esimerkiksi yhdessä vähän aikaa sitten Akuutti -ohjelmassa käsitelty juttu oli FODMAP-ruokavalio, joka on mm. punakaalista koottu dieetti, jonka tarkoitus olisi rauhoittaa suoliston toimintaa. 

Juuri tällaisia luontaishoitoja, joita löytyy aina lähiruokakaupan luomuosastolta. Niin näitä luonnon tarjoamia hoitokeinoja ei voi taas rahanahne lääketeollisuus pistää ns. voitolliseksi liiketoiminnaksi. 

Joten tästä syystä BIG PHARMA:n tuo yli 2300 miljardin dollarin vuosittainen bisnes kattaa myös niin kattavat lobbaus-verkostot, että sillä pystytään kaatamaan tällaisia valtiollisen tv-verkon tv-ohjelmia. Jos ne uhkaavat lääketeollisuuden mafian liiketoimia ja Ylen kohdalla tämän kyseisen asian saisi selville siitä, että minkälaisten lääkeyhtiöiden omistuksia tällä Yleisradio Oy:llä on.

Jo pelkästään Helsingin Sanomat omistava Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Media Finland omistaa useiden monikansallisten lääkeyhtiöiden osakkeita. Minkä vuoksi Helsingin Sanomilla ei ole lupaa kritisoida BIG PHARMA:n lääketeollisuutta tuossa roskalehdessään. 

Lähteet: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001927689.html

http://www.rttl.fi/?x268395=296162