http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2924455.html>

maanantaina, lokakuuta 24, 2016

Kaupan alan TES:n tuhoamishuhu osoittautui todeksi


Tämän vuoden alussa alkoi liikkumaan huhuja, että suomen punainen risti ja HOK-Elanto (SOK-yhtymä) olisivat tehneet keskenään salaisen sopimuksen, jolla tuotaisiin maahanmuuttajat heidän kauppoihinsa työntekijöiksi. 

Tarkoituksena heikentää ja polkea kaupan alan työehtosopimusta alemmas, joka tietäisi taas työttömyyttä suomalaisille kaupan alan työntekijöille. Koska maahanmuuttajien palkkausjärjestelmä tulisi olemaan alempi kuin nykyinen TES-palkkaus.


Bloggasin aiheesta täälläkin jo helmikuussa,
mutta nyt tämä huhu osoittautui todeksi kun SOK ilmoitti sijoittavansa maahanmuuttajien työllistämiseen miljoona euroa.


SOK:n johtaja Jari Annala väittää, että turvapaikanhakijoiden työllistäminen voi onnistuessaan olla meidän kaikkien etu.

Suomessa on tällä hetkellä jo yli 650 000 työtöntä, mutta jostain syystä he eivät kelpaa s-kauppoihin töihin, koska he eivät ole valmiita pudottamaan palkkojaan alle kaupan alan TES:siä.

Joten mikäli kaupan alan työehtosopimusta onnistutaan heikentämään tällä SOK:n ja Punaisen Ristin salaisella sopimuksella, niin sehän vain heikentään suomalaisten ostovoimaa. Jolloin se ei ole enää kenenkään kaikkien etu. 

Toki tietenkin SOK:n johto ja osingonsaajat pystyvät repimään enemmän osinkoja siitä, että heivaavat kohta suomalaisia kaupanalan työntekijöitä YT-neuvotteluilla kilometritehtaille ja korvaavat heidät halvemmilla  työtä tekevillä maahanmuuttajilla.

Tätä lahjuskorruptiota on tapahtunut jo aiemminkin SPR:n ja HOK-Elannon välillä. Viime vuonna juuri näihin aikoihin HOK Elanto lahjoitti SPR:lle 110 000 euroa. 

Nuo sadattuhannet eurot otettiin todellisuudessa kaikkien niiden s-kaupassa ostoksensa tekevien asiakkaiden taskuista. Jotka huomaamattaan maksavat kauppareissuistaan jopa yli 40 prosenttia enemmän.

HOK-Elannon liikevaihto oli 2015 vuonna peräti 1,9 miljardia euroa.

Hok Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi tienasi samana verovuonna peräti 548 241 euroa ansiotuloja. 

Keskusrikospoliisi sai viime vuonna myös valmiiksi HOK-elannon entistä johtohenkilöä koskevan lahjusrikostutkinnan. Häntä epäiltiin ottaneen vastaan n. miljoonan euron arvosta lahjuksia 18 liike- ja sopimuskumppaneilta vuosina 2006-2013.

Jos tätä ihan järjellä ajattelee, niin tämänkin vuosi sitten HOK-Elannolta Suomen Punaiselle Ristille maksetut 110 000 euroa saattoivat aivan yhtä hyvin olla tällaista samanlaista lahjusrahaa, joka päätyikin vain SPR:n johdon yksityisille tileille.

Vielä tässä entisessä HOK-Elannon lahjusrikosepäillyssä poikkeuksellista on vielä se, ettei koko epäillyn henkilön nimeä uskallettu kertoa edes Helsingin-Sanomissa. Joka viittaa juuri tuohon, että kuinka tässäkin tapauksessa vaikuttaa taustalla nuo liike-elämän kulissien salamyhkäiset vapaamuurariloosien piirit.

Ja sitten jos tulee käräjiltä lahjustuomio jollekin vapaamuurarille, niin eikun vain pyytämään hovioikeuden vapaamuurari-tuomarilta kumoavaa päätöstä alle. Näin se peli tuossa vapaamuurariloosien korruptiossa valitettavasti menee.